Concert in de kapel: 'Een concert vol fantasie' door Willem Hörmann

Op zondag 28 januari 2024 vindt om 13.00 uur het concert ‘Een concert vol fantasie’ plaats in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Organist Willem Hörmann treedt op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

kunst orgel kapel jbz 2

Dit concert is een programma met veel fantasie. Tussen de openings- en slotfanfare, die beide een opgewekt karakter hebben en waarvan de eerste slechts één minuut duurt, horen we fantasieën voor orgel uit diverse stijlperiodes, en zelfs de twee fantasieën van Bach zijn zeer verschillend van aard. Walter Carroll schreef veel werken voor piano die, nog steeds, door veel amateur-pianisten als lesmateriaal gebruikt worden en waarvan de titels ook al veel vertellen over de inhoud. Door de combinatie van al deze muziekwerken is een afwisselend en daardoor aantrekkelijk geheel ontstaan dat voor elke concertbezoeker zeer toegankelijk is.

Willem Hörmann

Willem Hörmann studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de monumentale Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch waar zich het grote historische Vollebregtorgel bevindt; daarnaast is hij organist in de Abdij van Berne in Heeswijk, de H. Hartkerk te Vught en de SOW-kerk te Berlicum. De afgelopen jaren bespeelde hij concerten in binnen- en buitenland, waaronder België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Polen, Israël, Canada en de VS en het VK. Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties.
Op Youtube zijn meer dan 100 opnames van hem te vinden.
www.willemhormann.nl

kunst willem hörmann organist

Serie concerten 2024 

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. 

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’. 

kunst flyer concert vol fantasie willem hormann 28 januari 2024

Aanmelden voor een concert 

Laatste revisie: 29 januari 2024 - 08:54