Concert in de kapel: 'B-kantjes' door Danny Van Hoof en Erwin Van Bogaert

Op zondag 24 maart 2024 om 13.00 uur vindt het concert ‘B-kantjes’ plaats in de kapel. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Sopraan Danny Van Hoof en organist Erwin Van Bogaert treden op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

kunst foto van de kapel en het gevelraam

Toelichting programma

Muziek, die oorspronkelijk voor een groter werk geschreven werd, maar uiteindelijk om uiteenlopende redenen niet werd gebruikt. Dat is het uitgangspunt bij de samenstelling van dit programma. Een soort van ‘B-kantjes’ dus; al zijn het stuk voor stuk A-composities! De muzikanten vertolken liederen en aria’s van Vivaldi, Händel en Purcell; aangevuld met orgelsolowerken, aangepast aan het beschikbare instrument.

Het zal je maar overkomen…

Als componist schrijf je een prachtige aria, en dan blijkt die te lang voor de bedoelde scene, en de aria wordt geschrapt. Of je schrijft – alweer – een prachtige aria, maar je beslist later om er ritmisch een ander karakter aan te geven. Maar die eerste versie kan je toch niet vergeten en je behoudt die in je archief. Of je schrijft – natuurlijk – een prachtig werk, en bij een latere uitvoering wil men de solistische passages vervangen door meer koorwerk, dus dan maak je er een extra versie van. 

Deze oorspronkelijke muziek hoort u nu!

Danny Van Hoof en Erwin Van Bogaert

Sopraan Danny Van Hoof en organist Erwin Van Bogaert musiceren geregeld samen in vele kapellen en kerken in België en Nederland. Met goesting musiceren en mensen al luisterend meenemen in mooie muziek, dat is hun drijfveer bij elk concert.
www.dannyvanhoof.com 
erwinvanbogaert.be

kunst concert sopraan danny van hoof organist erwin van bogaert
Serie concerten 2024

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch.

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’. 

kunst concert flyer danny van hoof erwin van bogaert
Aanmelden voor een concert

Laatste revisie: 5 maart 2024 - 09:33