Expositie ‘Pakje Kunst voor de Zorg’ op de Boulevard

Sinds 30 juni zijn er kunstwerken te zien van 28 verschillende kunstenaars uit de regio ’s-Hertogenbosch in de expositieruimte aan het einde van de Boulevard. De titel van de expositie verwijst naar kleine pakketjes met daarin een kunstwerkje van de exposerende kunstenaars. De expositie is te zien tot en met 30 september 2021.

Pakje Kunst 2021

Beeldend kunstenaars Anton Schrauwen en Monique van den Boomen hebben hun krachten gebundeld en zijn op zoek gegaan naar kunstenaars uit de omgeving van ’s-Hertogenbosch en een spraakmakende locatie: de expositieruimte op de boulevard van het JBZ.

De kunstcommissie van het JBZ heeft aan hen gevraagd om deze kunstenaars een podium te geven om hun kunst te tonen. In deze expositie zijn kunstwerken te zien van 28 kunstenaars uit de regio ’s-Hertogenbosch.Er zijn kunstwerken te zien van Monique van den Boomen, Vicky van der Plas, Anton Schrauwen, Jeanne Tax, Carlette Rijcken, Corrie Meij, Angelique Desiree,  Ineke van Schijndel, Marja Sterck, Lidwina Charpentier, Keslien Smeets, Karen Pelckmans, Mirjan van de Hel, Till Willems, Wanda Janota, Marijke Bokslag, Shirley Welten, Hedwig Zegger, Heleen Verbruggen, Hanneke Boleij, Sylvy van Bochove, Simone Li, Irene Schaap, Liesbeth Wassink, Helene de Winter, Maï Ver Eecke, Liesbeth Kocken en Willemijn Denissen.

Pakje Kunst 2021

Initiatief Pakje Kunst
Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 49 automaten verspreid over 36 steden in Nederland en doen er meer dan 1000 kunstenaars mee. Automaten worden geplaatst in boekhandels, theaters, musea etc.

Het is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trekt u uit een oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts € 4 (2 x € 2). In een doosje kunt u iedere kunstvorm tegenkomen. U trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

In de pakjes zitten kunstwerken van 32 kunstenaars waarvan er nu 28 in het JBZ exposeren. 

Meer over Pakje Kunst vind je op hun website

collage pakje kunst

Code KUN-050
Laatste revisie: 5 juni 2023 - 16:15