XL-prints

In alle poliklinieken zijn wanden waarop zogenaamde XL-prints zijn te zien. Het merendeel van de foto’s zijn hedendaagse foto’s van ‘s-Hertogenbosch en omgeving gemaakt door fotograaf Marc Bolsius uit ’s-Hertogenbosch.

Beeldende kunst - XL-prints

Ongeveer een kwart van deze foto’s bestaat uit uitvergrote zwart/wit prints van historische foto’s uit het Stadsarchief.

In het hart van het gebouw op de boulevard vlak voor het kerkplein is bijvoorbeeld een afbeelding van de Markt van ’s-Hertogenbosch geplaatst. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil onder meer met deze foto’s zijn verbondenheid met de stad en omgeving aangeven. Waar mogelijk is aan personen die op de foto’s voorkomen, toestemming gevraagd voor gebruik van hun portret in het ziekenhuis.

Over de kunstenaar

Marc Bolsius (1956) is geboren in Schijndel. Hij woont met vrouw en kinderen in 's-Hertogenbosch, een stad waar hij zich als Brabander nauw mee verbonden voelt. Na zijn middelbare schooltijd ging hij op avontuur in Canada. Daar koos hij na wat omzwervingen voor een studie fotografie. In 1985 keerde hij terug naar Nederland en vestigde zich als zelfstandig fotograaf. Marc Bolsius heeft zich gespecialiseerd in portretfotografie en reportages. Hij werkt als persfotograaf voor onder andere het Brabants Dagblad. In 2000, 2001 en 2005 won hij de Zilveren Camera voor portretfotografie. 

Meer informatie

Kunstenaar

Onder andere Marc Bolsius

Locatie

Te zien op diverse poliklinieken

Eigendom

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Materiaal/ Techniek

Fotoprint op XL formaat

Jaar van ontstaan

De kleuren XL prints zijn van diverse jaartallen uit het fotoarchief van Marc Bolsius

De zwart/wit foto’s (Stadsarchief ’s-Hertogenbosch) zijn van diverse jaartallen

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk tijdens de openingstijden van de diverse poliklinieken.

Code KUN-031
Laatste revisie: 25 juli 2023 - 17:02