Venster

Er wordt een landschap getoond. Het landschap is in wezen een optelsom van talloze details.

Venster, Bert Creyghton

Licht, lucht, structuren, bloemen, kruiden, grassen, planten, dieren, et cetera. Zoals het menselijk oog reageert - het aftasten van het geheel en het ontdekken van details die zich slechts ontvouwen wanneer men zich voor langere tijd op één plek in het landschap bevindt- zo zal ook de functie van het flatscreen zijn. Als beschouwer ervaart u het beeld in eerste instantie als ‘stilstaand’. Onderhuids vinden er echter allerlei veranderingen plaats zodat het landschap feitelijk continue - gelijk aan alle natuurlijke processen - in transformatie is. Loopt u over een half uur nogmaals langs dit kunstwerk dan ziet u een andere kijk op het landschap.

Over de kunstenaar

L.J.A.D. Creyghton ziet het landschap als metafoor. Het landschap als bron van contemplatie, rustpunt of troost. Het landschap als heling of om je in te kunnen verpozen. Het landschap als vorm van schoonheid temidden van ziek zijn en beter worden, temidden van zorg en zorgverlening.

Venster, Bert Creyghton

Meer informatie

Kunstenaar

L.J.A.D. Creyghton

Locatie

Te zien op de Boulevard tegenover de Patiëntenregistratie

Eigendom

Collectie Jeroen Bosch Ziekenhuis

Materiaal/ Techniek

Digitale installatie. Een computergestuurd beeld zoomt in een tijdspanne van 24 uur uiterst langzaam en nauwelijks zichtbaar in- en uitzoomen en maakt een of meerdere details zichtbaar.

Jaar van ontstaan

2006

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk.

Code KUN-027
Laatste revisie: 25 juli 2023 - 16:48