Stapeling

Uitgaande van het materiaal ijzer heeft dit beeld een zekere spanning in haar eenvoud. Het is een samengestelde constructie van gestapelde vormen ijzer.

Stapeling, Theo Coenen

Het beeld wordt gevormd door de ritmische ordening. Het is een heldere, uitgebalanceerde sculptuur. Voor veel beelden vormen bestaande standaardmaten van stalen platen, balken en buizen de basis voor zijn objecten, die hij door construeren en lassen tot beeldhouwwerken omvormt. De ambachtelijk-technische kant en de fysieke inspanning van het uitvoeren zijn daarbij voor hem een wezenlijk onderdeel van het proces en dragen belangrijk bij tot zijn eigen voldoening in het eindresultaat.

Over de kunstenaar

Theo Coenen (Geldrop, 1945) maakt uitgaande van het materiaal ijzer - soms in combinatie met hardsteen of in zijn geheel in hardsteen vertaald - simpele beelden - recht voor zijn raap – zonder omhaal maar met een zekere spanning of verrassing in hun eenvoud. Hoewel zijn beelden veelal architectonisch van inslag zijn door een samengestelde, synthetische constructie in stapel-, waaier- of gebogen vormen, gaat hier geen rationele of methodische aanpak met veel denkwerk en uitgebreid schetsen aan vooraf. Al doende vindt de kunstenaar zijn vormen en beelden door ze al dan niet ritmisch te ordenen, te herhalen of te stapelen.

Meer informatie

Kunstenaar

Theo Coenen

Locatie

Te zien vanaf de boulevard in de binnentuin aan uw linkerzijde (tussen gebouw B en C)

Eigendom

Collectie Noordbrabants Museum

Materiaal

IJzer

Jaar van ontstaan

2000

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk.

Code KUN-028
Laatste revisie: 24 juli 2023 - 19:06