Reflectiekubussen

Verandering is een kenmerk van het leven zelf; de evolutie is hierop gebaseerd. Veranderingen kunnen zich duidelijk, maar ook nauwelijks merkbaar voltrekken.

Reflectiekubussen, Piet Hein Stulemeyer

Hoe dan ook, verandering noopt tot aanpassing, zowel in praktische als in emotionele zin. Dat kan variëren van iets alledaags als de keuze voor een nieuwe bril tot ingrijpende stedenbouwkundige aanpassingen in een bestaande stedelijke omgeving of de annexatie van een stuk ongerepte natuur in een stadsgebied. Dit principe wordt duidelijk in het werk ‘Reflectiekubussen’. De reflecties in het beeld zijn afhankelijk van het standpunt van de toeschouwer.

Over de kunstenaar

De kunst van Piet-Hein Stulemeijer (1941-2009) wortelt in de conceptuele kunst van de jaren zeventig. Zijn werken doen denken aan het werk van J.C.J. van der Heyden, Jan Dibbets en Ger Dekkers uit dezelfde tijd. Zij namen bijvoorbeeld foto’s van hetzelfde landschap op verschillende tijdstippen van de dag of ze liepen telkens een paar passen verder om een nieuwe foto van datzelfde landschap te nemen. Deze veranderingen gaven het landschap een ingrijpend nieuw aanzicht.

Reflectiekubussen, Piet Hein Stulemeyer

Meer informatie

Kunstenaar

Piet-Hein Stulemeijer

Locatie

Te zien vanaf de boulevard in de binnentuin aan uw linkerzijde vlak voor de kapel

Eigendom

Collectie Noordbrabants Museum

Materiaal/ Techniek

Glas en RVS

Jaar van ontstaan

1987-1988

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk.

Code KUN-009
Laatste revisie: 24 juli 2023 - 18:53