Pleisterwerk

Het kunstenaarsechtpaar Ivo van den Baar en Nicole Driessens heeft in 2016 als artist in residence een atelier gehad op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: het Kunstloket.

Pleisterwerk in het kunstloket, Ivo van den Baar en Nicole Driessens

Eén van de kunstwerken waar zij in hun atelier aan hebben gewerkt is ‘Pleisterwerk’. De kunstenaars hebben voor dit kunstwerk samen met patiënten, medewerkers en bezoekers afgedankte medische hulpmiddelen bepleisterd.

In totaal verbleven Ivo van den Baar en Nicole Driessens twee maanden in het JBZ. In deze periode werkten zij aan nog drie andere kunstprojecten: ‘Borduurwerk’, ‘Handwerk’ en ‘Tekenwerk’. Voor het kunstwerk ‘Borduurwerk’ lieten zij patiënten op diverse poliklinieken lichaamsdelen  borduren. Het uiteindelijke kunstwerk hangt nu op de gang vlakbij het auditorium in gebouw B. Voor het kunstwerk ‘Handwerk’ heeft Nicole Driessens de handen van  een oncologieverpleegkundige gefotografeerd. Dit heeft geresulteerd in vierentwintig foto’s van handen die troost, respect en liefde laten zien. ‘Tekenwerk’ is een serie tekeningen die het kunstenaarsduo heeft gemaakt van hun indrukken van het ziekenhuis en de mensen. De tekeningen hangen verspreid door het ziekenhuis op verschillende afdelingen.  

Over de kunstenaar

Het kunstenaarsechtpaar Nicole Driessens en Ivo van den Baar werkt sinds 1999 samen. Beiden  vormen zij ‘Wandschappen’. Driessens en van den Baar ontwikkelen kunstwerken en projecten waarbij hun rol als kunstenaar ten opzichte van een onderwerp of specifieke locatie centraal staat. Wat zij zien en meemaken is het uitgangspunt voor hun werk.  

Pleisterwerk in het kunstloket, Ivo van den Baar en Nicole Driessens

Meer informatie

Kunstenaar

Ivo van den Baar en Nicole Driessens

Locatie

Te zien vlakbij de liften van gebouw B en C, op verdieping 0, 1 en 2.

Eigendom

Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Materiaal/ Techniek

Dit object bestaat uit afgedankte hulpmiddelen die met pleisters zijn beplakt. De hulpmiddelen zijn gesponsord door Vegro Thuiszorgwinkel, de pleisters door BSN Medical.

Jaar van ontstaan

2016 (in opdracht van het JBZ met BKKC impulsgelden project Artist in Residence)

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk.

Code KUN-033
Laatste revisie: 24 juli 2023 - 18:59