Panoramabeeld

Het panoramabeeld van Rens Janssens is bijna 50 meter lang en speciaal gemaakt voor de verbindingsgang tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Instituut Verbeeten.

Panoramabeeld, Rens Janssens

Op het panoramabeeld is de Gement te zien, het natuurgebied achter het ziekenhuis. Rens Janssens heeft de Gement vanuit een vast standpunt gefotografeerd tijdens de vier seizoenen. In de gang zit een raam dat uitkijkt over de Gement.

Onderaan het panoramabeeld is een tekst te lezen van stadschroniqueur Eric Alink. Inspiratie voor zijn gedicht is de Gement, het panoramabeeld van Rens Janssens en de vaak ernstig zieke patiënten die door de verbindingsbrug lopen. De tekst biedt samen met het panoramabeeld troost en afleiding voor de patiënten, verpleegkundigen en medisch specialisten.

Over de kunstenaar

De Bossche fotograaf Rens Janssens heeft het maken van panoramafoto’s tot zijn specialiteit gemaakt. Hij verkoopt zijn werk via de website panoramawinkel.nl. Zijn werk is te zien op zijn website en in een aantal winkels, hotels en horecagelegenheden in ’s-Hertogenbosch en daarbuiten. Het panoramabeeld dat hij heeft gemaakt voor de verbindingsgang tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Instituut Verbeeten is de grootste fotoprint die hij ooit heeft gemaakt.

Eric Alink is journalist, tekstschrijver en stadschroniqueur van ’s-Hertogenbosch. Alink is geboren in ’s-Hertogenbosch, waar hij ook woont en werkt. Hij studeerde Nederlands MO-A en journalistiek. Als freelancer schreef hij voor met name de Volkskrant. Vanaf eind jaren tachtig was hij als (eind)redacteur hoofdzakelijk aan culturele initiatieven verbonden, waaronder Theater Bis, Festival Boulevard en Uit-magazine. Als zelfstandig gevestigd journalist en schrijver werkt hij vanaf 1996 voor media, overheden, non-profitorganisaties en bedrijfsleven. Sinds 2003 maakt hij deel uit van De Zoldermannen. Tot deze creatieve werkgemeenschap aan de Walpoort in de Bossche binnenstad behoren ook Marc Eysink Smeets, Job van Gelder, Maarten Pieters en Jeroen Naaijkens.

Panoramabeeld, Rens Janssens

Meer informatie

Kunstenaar

Rens Janssens (fotografie) en stadschroniqueur Eric Alink (tekstbijdrage)

Locatie

Te zien in de verbindingsgang tussen het ziekenhuis en het Instituut Verbeeten.

Eigendom

Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Materiaal/ Techniek

Fotografie

Jaar van ontstaan

2015

Bezichtiging

Bezichtiging van dit kunstwerk is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Code KUN-019
Laatste revisie: 24 juli 2023 - 19:00