Omarming

Deze monumentale plastiek oogt rationeel door haar heldere geometrische vorm. Ze bestaat uit twee delen en het lijkt alsof deze delen elkaar omarmen.

Omarming, Gerard van Iersel

Dit kunstwerk is geschonken door de bouwpartners tijdens de oplevering van de nieuwbouw van het Groot Ziekengasthuis te ’s-Hertogenbosch in 1972. De sculptuur heeft van 1972 tot 2011 de binnentuin van de voormalige GZG-locatie verfraaid. De sculptuur heeft een nieuwe plek gekregen in de buitentuinen van het ziekenhuis. Deze buitentuinen hebben een prachtig uitzicht op het natuurgebied De Gement.

Over de kunstenaar

Gerard van Iersel (Eindhoven 1934) maakt na zijn opleiding in Eindhoven en Maastricht naam als monumentaal kunstenaar. Hij voert allerlei opdrachten uit in diverse materialen verspreid over het hele land. In tegenstelling tot de monumentale werken is zijn vrije werk letterlijk vrij. Emoties, gevoelens, sfeer, intensiteit bepalen zijn schilderijen en tekeningen. “Kunst is intensiteit” is zijn motto. Hier is hij telkens weer in zijn werk naar op zoek. Zijn inspiratiebronnen zijn reizen, het landschap, architectuur, literatuur, maar vooral ook muziek. De sfeer, maar vooral de intensiteit van de muziek probeert hij in zijn schilderijen op te roepen.

Meer informatie

Kunstenaar

Gerard van Iersel

Locatie

Te zien in de buitentuin aan de zuidzijde van het ziekenhuis (tussen gebouw C en het gebouw van de Reinier van Arkel Groep)

Eigendom

Collectie Jeroen Bosch Ziekenhuis

Materiaal/ Techniek

Roestvrijstalen plastiek

Jaar van ontstaan

1972

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk.

Code KUN-020
Laatste revisie: 24 juli 2023 - 19:01