Muurschilderingen

Kunstenaar Gerard de Bruyne heeft muurschilderingen gemaakt voor de wanden van de kinderafdeling.

Beeldende kunst - Muurschildering

Hij werkt vaker voor ziekenhuizen en andere plekken waar kinderen komen. Voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft Gerard een speciale Kinderlijn ontworpen waarbij vanuit één lijntekening figuren en dieren ontstaan. Met een knipoog naar Oeteldonk staat een kikkerfiguurtje centraal.

De wandschilderijen zijn niet alleen op de kinderafdelingen te zien maar hangen op alle plekken in het ziekenhuis waar kinderen komen zoals de Eerste Hulp, de bloedprikdienst, de KNO poli en andere poli’s. Gerard heeft 170 meter wandschildering gemaakt.

Over de kunstenaar

Vingerling & de Bruyne is een samenwerking van de tekenaars José Vingerling en Gerard de Bruyne. Vingerling & de Bruyne hebben een kantoor in Dordrecht. Met hun werk willen zij inspireren en communiceren op een speelse  wijze.
De vorm van een tekening komt op een natuurlijke manier voort uit het moment waarop Gerard de Bruyne tekent, maar wordt ook bepaald door de doelgroep en opdrachtgever. Zijn specialisme is penseeltekenen. Dat past goed bij zijn manier van tekenen en denken: speels en muzikaal.

Meer informatie

Kunstenaar

Gerard de Bruyne

Locatie

Te zien op de Kinderafdeling, gebouw A op de zesde verdieping

Eigendom

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Materiaal/ Techniek

Print op XL formaat

Jaar van ontstaan

2011

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk voor patiënten en hun familieleden op de kinderafdeling (gebouw A op de zesde verdieping)

Code KUN-030
Laatste revisie: 24 juli 2023 - 19:08