Harmonieuze Oneindigheid

Inspiratie voor dit kunstwerk is de retraite in het gastatelier ‘Zin’ in Vught waar de kunstenaar in 2013 de wintermaanden heeft gewerkt. Tijdens deze werkperiode heeft zij wandelingen gemaakt naar het natuurgebied De Moerputten. Dit natuurgebied grenst aan de westzijde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

kunstwerk harmonieuze oneindigheid noortje haegens

Het uitgangspunt van het werk is het gegeven licht en transparantie. Denkende aan de vorm van religieuze taferelen in glas en lood, heeft Noortje Haegens een werk gemaakt van foto’s die zij tijdens een van haar wandelingen in het natuurgebied ‘de Moerputten’ heeft gefotografeerd. De aangevroren takken vangen het sublieme ochtendlicht. “U ziet hoe mooi de takken het licht vangen en deze weer verder door het landschap verspreiden. De spiegeling die ik heb toegepast benadrukt de schoonheid van dat moment. Daarnaast ontstaan er prachtige patronen, waardoor er steeds iets nieuws te zien is”, aldus de kunstenaar. Harmonieuze oneindigheid is op maat gemaakt voor deze wachtkamer. Het is een drieluik dat onderbroken wordt door het landschap, een directe link met het natuurgebied.

Over de kunstenaar

Noortje Haegens haar werk was onderdeel van diverse museale tentoonstellingen: het Gemeente Museum in Den Haag, het Zuiderzee Museum in Enkhuizen, het Van Abbemuseum en het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Daarnaast is haar werk is te zien in vele tentoonstellingen door heel Nederland. In 2015 is zij genomineerd voor de AG kunstprijs en heeft zij deelgenomen aan het talententraject ‘JUMP’ van het BKKC.Noortje Haegens wordt vertegenwoordigd door Galerie Pennings. Meer is te vinden op haar website: www.noortjehaegens.com.

Meer informatie

Kunstenaar

Noortje Haegens

Locatie

Te zien in de wachtruimte van de polikliniek Geriatrie in gebouw B, 1e verdieping

Eigendom

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Materiaal/techniek

Fotoprint, ledverlichting

Afmeting 76 x 120 cm, 42 x 120 cm, 110 x 120 cm

Jaar van ontstaan

2013

Bezichtiging

Bezichtiging van dit kunstwerk is mogelijk

Code KUN-022
Laatste revisie: 13 december 2023 - 09:46