Duizend

Het onderwerp van het schilderij 'Duizend' van Niek Hendrix is afgeleid van het sluitluik van het beroemde schilderij 'Tuin der Lusten' van Jeroen Bosch.

kunstwerk duizend niek hendrix

Het schilderij toont een ei met daarin een schijf. Op deze schijf is een eiland geschilderd. Het toont een kalme zee met zo hier en daar wat rotsen aan de kust. Het eiland heeft wat zachte heuvels en enkele bomen. Het schilderij ‘Duizend’ geeft door het formaat en kleurgebruik  een heel andere ervaring. Het werk gaat over ruimte. Hoe groot zijn de dingen, hoe groot is een ei? Kan dat ei een wereld bevatten? De titel verwijst ook naar een eenheid, deze kan als symbolisch worden opgevat voor een grote hoeveelheid.

Over de kunstenaar

Niek Hendrix (1985) heeft het kunstwerk 'Duizend' gemaakt tijdens zijn afstudeerperiode bij de kunstacademie AKV| St. Joost in Breda. Hij is in 2011 afgestudeerd aan de kunstacademie AKV|St. Joost te Breda in de richting autonome kunst. Direct sinds zijn afstuderen is zijn werk opgepikt door diverse instellingen en verzamelaars. Zijn werk gaat over het kijken naar beelden. Hij staat stil bij vragen als hoe een schilderij werkt, hoe het er uit ziet en wat het doet. Dat kan een kleur zijn, een formaat of juist een heel duidelijke voorstelling.

Meer informatie

Kunstenaar

Niek Hendrix

Locatie

Te zien bij binnenkomst in het ziekenhuis bij de Koffiecorner ‘Coffee Moment’ (gebouw A)

Eigendom

In bruikleen van Niek Hendrix

Materiaal/ Techniek

Olieverf. Het schilderij is 301 cm hoog en 171 cm breed.

Jaar van ontstaan

2011

Bezichtiging

Bezichtiging is mogelijk.

Code KUN-021
Laatste revisie: 13 december 2023 - 09:46