Koeriersdienst

De koeriersdienst van het JBZ haalt en brengt dagelijks diagnostische materialen en naaldcontainers bij huisartsen en verloskundigen. Daarnaast zorgt de koerier voor het ophalen van diagnostisch materialen op een aantal prikposten van het JBZ.

Hoe werkt het?

De koerier komt in principe altijd rond dezelfde tijd bij uw praktijk. Als u een huisartsenpraktijk heeft, dan bezoekt de koerier u dagelijks tenzij anders met u is afgesproken. Heeft u een verloskundigenpraktijk? Dan kunt u via een app aangeven dat er materiaal opgehaald moet worden.

Het JBZ werkt voor de koeriersdienst samen met 2MC. 2MC is gespecialiseerd in medisch transport. Alle koeriers zijn in dienst van 2MC en opgeleid volgens de strenge richtlijnen die gelden voor het vervoer van gevaarlijke materialen.

De voordelen op een rij

  • Het materiaal is sneller op de laboratoria, wat de kwaliteit en daarmee de bepaling, ten goede komt.
  • De uitslagen zijn sneller bekend.

Kosten

De koeriersdienst van het JBZ is gratis.

Aanmelden

Wilt u gebruik maken van onze koeriersdienst? Of wenst u meer uitleg over het gebruik van de app en de website? Meld dit dan bij de afdeling Diagnostiek.

Niet aanwezig? Geef het ons tijdig door

De koeriers van 2MC geven aan dat het voor komt dat huisartsen of verloskundigen niet doorgeven wanneer ze niet aanwezig zijn. De koerier staat dan voor niets op de stoep. Wij vragen u daarom vriendelijk om door te geven aan Diagnostiek wanneer u niet aanwezig bent via:

  1. Mail: jbd@jbz.nl
  2. Telefoon: (073) 553 30 99
  3. Via de website  https://app.medischelogistiek.nl/#/login

 

Code ZRG-013
Laatste revisie: 2 juni 2022 - 13:16