Meisje haalt speelgoed uit de speelgoedautomaat op de polikliniek KNO

KNO-arts (voor kinderen)

Hoor je slecht? Kriebelt je neus vaak? Ben je veel verkouden? Heb je vaak keelpijn? Dan kom je bij de Keel, Neus en Oorarts (KNO). Deze dokter kan ook uitzoeken of je ergens allergisch voor bent.

Hier zie je wat voor spullen een KNO-arts gebruikt.

Buisje

Dit is een buisje. Het is heel klein. Nog kleiner dan je kleinste nagel. Buisjes krijg je als je veel oorpijn hebt of niet goed hoort. Als je een buisje moet, ga je voor 1 dagje naar het ziekenhuis. Daar maken ze een klein sneetje binnen in je oor. In dat sneetje zetten ze dit buisje. Zo blijft je oor open en kun je weer goed horen!

buisjes voor in je oren

Tongspatel

Zeg eens AAA! Als de dokter dat vraagt, doe je je mond wijd open. Met deze spatel houdt de dokter je tong omlaag. Zo kan hij goed in je keel kijken. Naar je amandelen. Hij kijkt of hij iets ziet wat niet hoort.

tongspatel

Hoofdlamp

Deze lamp zet de dokter op zijn hoofd. Het lampje schijnt recht in je mond. Dan is het niet zo donker daarbinnen. Met het lampje kan hij goed zien of er iets niet goed is.

hoofdklamp

Koptelefoon

Als de dokter wil testen of je goed hoort, krijg je deze koptelefoon op. Hij zet ook een grote blokkendoos voor je neer. Het is een soort spelletje. Als je een piepje hoort, pak je een blokje. Dit houd je bij het oor waarin je het piepje hoorde. Zo weet de dokter of je goed hoort!

Koptelefoon

Oorzuiger

In elk oor zit oorsmeer. Je weet wel dat gele spul! Soms heb je teveel oorsmeer. Dan hoor je niet zo goed. Met dit ding stofzuigt de dokter je oren. Al het oorsmeer komt eruit. Het doet niet echt pijn! Het is alleen een gek gevoel. Daarom mag je het eerst op je hand voelen.

oorzuiger

Oormodel en computer

Dit is gek! Het is de binnenkant van je oor!  Op de computer zie je dan de binnenkant van je eigen oor. Het ziet er best vies uit!

Oormodel

Laatste revisie: 1 februari 2022 - 17:14