“We mogen het met z’n allen waarderen dat we de zorg zo dichtbij hebben.”

Een groot deel van haar leven komt mevrouw Anneke Nieuwkerk (73) al in het ziekenhuis. Toen ze 20 jaar was kreeg ze darmproblemen en die heeft ze nog steeds tot op de dag van vandaag: “Dat gaat niet voorbij, al meer dan vijftig jaar kom ik dus met regelmaat in het ziekenhuis."

"Het gaat dan om een halfjaarlijkse controle, maar als het nodig is kan ik sneller terecht. De laatste tijd ging het namelijk niet zo goed door een wisseling van medicatie. Dan is het fijn dat je snel terecht kunt en er samen gekeken wordt naar de beste oplossing. Doordat de zorg zo dichtbij en toegankelijk is, heb ik de mogelijkheid om weer het leven te kunnen leiden wat ik wil."

Anneke woont tussen het grote ziekenhuis in Den Bosch en de JBZ Dichtbij locatie in Drunen in en van beide locaties is ze onder de indruk: “Een jaar geleden kreeg ik een herseninfarct en vanzelfsprekend word je dan met spoed naar het grote ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Voor mijn halfjaarlijkse controles - voor mijn darmproblemen - ga ik naar de internist in Drunen. Op beide plekken voel ik me goed geholpen. De sfeer is zowel in Den Bosch als Drunen heel goed, de artsen en verpleegkundigen zijn vriendelijk en het is er allemaal vlekkeloos geregeld.” En eigenlijk is dit heel bijzonder zo concludeert Anneke: “Vroeger - toen ik nog in Limburg woonde - moest ik regelmatig een afstand reizen naar het ziekenhuis in Nijmegen. Nu besef ik me hoe dankbaar we mogen zijn, dat we zo’n goede zorg zo dichtbij huis hebben. Dat mogen we met z’n allen wel wat meer waarderen!”

JBZ Dichtbij

Dagelijks komen honderden mensen voor zorg naar ons ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, maar voor veel mensen is het - om verschillende redenen - ook fijn dat er locaties dichter bij huis zijn. De JBZ locaties Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel heten sinds kort “JBZ Dichtbij” locaties.

Lees meer verhalen over JBZ Dichtbij
Code DICHTBIJ-005
Laatste revisie: 6 februari 2024 - 14:08