“Van mijn huisarts naar de JBZ Dichtbij locatie in Drunen… het is maar een deur verderop!”

Een ongeluk zit in een klein hoekje … die uitspraak werd voor meneer Rob Verbrugge uit Vlijmen een realiteit toen hij een aantal jaar geleden een fietsongeluk kreeg.

Met veel last aan zijn schouder ging hij naar zijn huisarts in Drunen en die had het vermoeden dat de schouder wel eens gebroken zou kunnen zijn: “Mijn huisarts vertrouwde het niet en vond het verstandig om even foto’s te laten maken. Dat de JBZ Dichtbij locatie in Drunen een deur verder zit was heel fijn. Als ik naar Den Bosch had gemoeten was het gevoelsmatig toch een hele onderneming geweest. Vooral als je pijn hebt, zit je niet te wachten om verder te reizen dan nodig is. De foto’s waren in Drunen zo gemaakt en gelukkig was de uitslag positief; mijn schouder was niet gebroken en uiteindelijk ben ik weer goed hersteld en kan ik overal weer naar toe fietsen.”, zo vertelt meneer Verbrugge.

Meneer Verbrugge hoeft momenteel niet zo vaak bij de JBZ Dichtbij locatie Drunen te zijn, alleen als hij even bloed moet laten prikken, wel gaat hij soms naar Boxtel toe voor de afspraak met zijn cardioloog: “Naast de foto’s die ik toen moest maken na het ongeluk, kom ik nu vooral bij JBZ Dichtbij locatie Drunen als ik bloed moet prikken. Mijn vrouw komt er ook voor controle van haar longen. De rust die er op deze JBZ Dichtbij locaties is vind ik heel fijn. Bijvoorbeeld de afspraken met mijn cardioloog heb ik ook weleens in de JBZ Dichtbij locatie in Boxtel. Mijn cardioloog heeft geen spreekuren in Drunen. Toch vind ik het dan niet erg om hiervoor naar Boxtel te gaan. Het geeft een heel ander gevoel dan wanneer je naar de hoofdlocatie in Den Bosch moet. Als je daar bent voel je toch altijd een bepaalde spanning, want mensen komen daar toch voor hele serieuze dingen. De rust van een kleinere locatie vind ik dan toch wat fijner.”

Tot slot heeft meneer Verbrugge nog een compliment voor alle zorgmedewerkers: “Waar ik ook kom, ik voel me altijd goed geholpen. Mensen die in de zorg werken zijn oprecht betrokken bij hun patiënten en doen er alles aan hen beter te maken. Dat wil ik toch nog wel even gezegd hebben!”
 

JBZ Dichtbij

Dagelijks komen honderden mensen voor zorg naar ons ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, maar voor veel mensen is het - om verschillende redenen - ook fijn dat er locaties dichter bij huis zijn. De JBZ locaties Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel heten sinds kort “JBZ Dichtbij” locaties.

Lees meer verhalen over JBZ Dichtbij
Code DICHTBIJ-009
Laatste revisie: 2 februari 2024 - 13:50