‘JBZ Dichtbij in Boxtel is als een kleine buurtsuper vol persoonlijke aandacht’

Meneer Salfischerberger (68) woont in Vught en voelt zich goed gezond. Hij gaat, naar eigen zeggen ‘met een eindsprint richting de eindstreep’.

Als oud-theaterdirecteur geniet hij samen met zijn vrouw en twee kinderen van al het moois dat cultuur te bieden heeft. Hij is dan ook vaak te vinden bij theatervoorstellingen. Het was even schrikken toen bleek dat hij last kreeg van te veel ijzer in zijn bloed. Gelukkig kan hij voor zijn behandeling terecht bij zijn voorkeurslocatie; JBZ Dichtbij in Boxtel. ‘Deze locatie ademt vriendelijkheid voor mij’.

'Het voelt in Boxtel echt als thuiskomen'

Om het ijzergehalte in zijn bloed te verlagen wordt regelmatig een halve liter bloed bij hem afgenomen. Deze behandeling; een zogenaamde ‘aderlating’ is best lastig. De eerste keer werd hij tijdens de behandeling op de hoofdlocatie van het JBZ licht in het hoofd en viel hij zelfs flauw. Door deze ervaring heeft meneer nu behoefte aan een kleinschaligere en rustigere zorgomgeving. ‘De zorgverleners zijn op allebei de locaties heel kundig, maar de JBZ Dichtbij Locatie in Boxtel  past beter bij mij. Het is een soort buurtsuper vol persoonlijke aandacht en bekende mensen’.

Eerste aderlating Boxtel

'Ideale combinatie tussen zorg en gezelschap'

‘De aandacht die ik in Boxtel krijg voelt goed. Het is voor mij de ideale combinatie tussen zorg en gezelschap’. Meneer Salfischerberger was de allereerste patiënt die voor een aderlating een afspraak had bij JBZ Dichtbij locatie Boxtel. Bij deze afspraak is hij feestelijk ontvangen en heeft hij een mooie bos bloemen mee naar huis gekregen. 

Aderlatingen in Drunen en Rosmalen

Sinds april 2022 wordt de aderlating behandeling opnieuw op JBZ Dichtbij locatie Boxtel aangeboden. Het gaat hier om een pilot. Wanneer dit een succes is, zal deze behandeling in de toekomst ook aangeboden worden op andere JBZ Dichtbij locaties. Zo kan iedereen terecht bij een passende JBZ locatie naar keuze, dichtbij huis.

JBZ Dichtbij

Dagelijks komen honderden mensen voor zorg naar ons ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, maar voor veel mensen is het - om verschillende redenen - ook fijn dat er locaties dichter bij huis zijn. De JBZ locaties Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel heten sinds kort “JBZ Dichtbij” locaties.

Lees meer verhalen over JBZ Dichtbij
Code Dichtbij-003
Laatste revisie: 6 februari 2024 - 14:10