"Als je zoveel last hebt van klachten en vermoeidheid, is alles wat dichterbij huis is fijn meegenomen."

Het zijn pittige tijden voor Debby uit Rosmalen… in oktober 2021 werd bij haar een tumor ontdekt, waarvoor ze begin mei een operatie in het JBZ moest ondergaan. Daar volgde een volgende klap, want tijdens de operatie werd een nieuwe tumor ontdekt die nog niet eerder op de scans was gezien.

Later in mei werd Debby weer geopereerd in Den Bosch en nu zit ze in een traject van bestraling en chemokuren. Voor de oncologische afspraken moet Debby naar Den Bosch toe “helaas heeft mijn behandelend arts geen spreekuur in Rosmalen”, zo zegt Debby “maar ik ben allang blij dat de terugkerende afspraken die ik sinds een jaar bij de uroloog heb wel bij de JBZ Dichtbij locatie in Rosmalen kan hebben.”

Alles kost nu veel energie voor Debby, daarom is het fijn om een deel van haar afspraken gewoon in Rosmalen te hebben: “Als ik me goed voel kan ik er op de fiets naar toe, als ik door de chemotherapie last heb van mijn evenwicht dan lukt dat natuurlijk niet. Maar dan ben ik er wel binnen 10 minuten en als je dan zoveel last hebt van klachten en vermoeidheid, is alles wat dichterbij huis is fijn meegenomen.”

Voor Debby is het niet alleen fijn om de afspraken dichtbij huis te hebben, maar is ze ook zeer te spreken over de locatie zelf en de medewerkers: “Het is heel toegankelijk door de kleinschaligheid. In de periode dat ik er nu kom leer je de verpleegkundigen steeds beter kennen. Ze maken een praatje met je, niet alleen over de aandoening(en) die je hebt, maar ook over andere dingetjes. Eigenlijk niets dan lof voor hen, ik ben trots op ze!”

JBZ Dichtbij

Dagelijks komen honderden mensen voor zorg naar ons ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, maar voor veel mensen is het - om verschillende redenen - ook fijn dat er locaties dichter bij huis zijn. De JBZ locaties Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel heten sinds kort “JBZ Dichtbij” locaties.

Lees meer verhalen over JBZ Dichtbij
Code Dichtbij-006
Laatste revisie: 6 februari 2024 - 14:08