Na de operatie (kinderen)

Na de operatie of het onderzoek gaat uw kind naar de uitslaapkamer (recovery).

U wordt meteen geroepen, zodat u bij uw kind bent als het wakker wordt. Soms is uw kind al wakker omdat het een heel kortdurende verdoving is. 

Uw kind blijft op de uitslaapkamer tot dat het veilig naar de verpleegafdeling kan. De recovery-verpleegkundige belt naar de afdeling als uw kind gehaald mag worden. 

Als u heeft besloten om te wachten in de wachtkamer van het Operatiecentrum dan komt de verpleegkundige u en uw kind ophalen om samen naar de verpleegafdeling te gaan.

Operatiedossier Uitslaapkamer kinderen

Pijnbestrijding

Het doel is om pijn na de operatie zoveel mogelijk te bestrijden. De pijn mag geen problemen geven bij hoesten, bewegen of ademen. De verpleegkundige vraagt daarom regelmatig naar de pijn. Als uw kind pijn heeft, dan kunt u dat het beste meteen aangeven. Hierdoor kunnen de medicijnen voor de pijn, als het nodig is, meteen worden aangepast. Hoe langer uw kind wacht met het melden van pijn, hoe moeilijker het is de pijn te bestrijden. 

Welke pijnstilling krijgt uw kind?

Afhankelijk van de operatie en leeftijd van uw kind wordt er afgesproken welke medicijnen uw kind krijgt tegen de pijn. De medicijnen worden volgens een vast schema gegeven, om de pijn zoveel mogelijk te beperken. Het is dus heel belangrijk dat uw kind de medicijnen op de voorgeschreven tijden inneemt. Ook als uw kind vindt dat op dat moment de pijn wel meevalt.
 

Laatste revisie: 5 december 2018 - 13:10