Meisje krijgt het nieuwe kinderpaspoort uitgereikt

Kinderpaspoort

Als je naar het ziekenhuis gaat is het fijn als je zelf mee kunt denken wat en op welke manier iets moet gebeuren. Om je daarbij te helpen hebben we een Kinderpaspoort gemaakt. 

In het kinderpaspoort kun je zelf of samen met je ouders opschrijven wat voor jou belangrijk is. Het is een klein boekje dat er uitziet als een echt paspoort. Je neemt het paspoort mee als je naar het ziekenhuis gaat. Je kunt dan samen met de dokter of diegene die jou helpt in het paspoort kijken. Zo weten wij hoe we jou het beste kunnen helpen. 

Wat staat er in het Kinderpaspoort?

Het JBZ-kinderpaspoort is niet alleen een handig hulpmiddel maar het is ook gewoon een fijn boekje geworden. Het zit vol met leuke en grappige tekeningen en emoticons. Dit komt omdat we kinderen zelf hebben mee laten denken over wat er in het Kinderpaspoort moest komen te staan. De kinderen uit de JBZ KinderRaad hebben ervoor gezorgd dat het echt een kindvriendelijk paspoort is geworden. De zoekplaat in het midden van het paspoort is daar een goed voorbeeld van.

Zoekplaat

Speel samen 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'. Of tel hoeveel van iets er te vinden is. Zie je dingen uit de zoekplaat ook echt in het ziekenhuis?

Zoekplaat kinderpaspoort

Kun je het niet goed zien? Klik op de zoekplaat voor een grotere zoekplaat.

Wanneer krijg ik een Kinderpaspoort? 

Wanneer je voor het eerst naar het ziekenhuis gaat dan krijg je een Kinderpaspoort bij de afdeling Patiëntenregistratie.

Heb je geen Kinderpaspoort gekregen? Dan kun je zelf op één van de afdelingen waar jij een afspraak hebt om een Kinderpaspoort vragen. 

Code KIN-778a
Laatste revisie: 9 april 2024 - 09:35