Centrale zorgverlener voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking

Ouders van kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) in de gemeente 's-Hertogenbosch kunnen een centrale zorgverlener toegewezen krijgen. Dit is een vaste persoon die de ouders ondersteunt en waar mogelijk zorg uit handen neemt.

Hier leest u meer over de centrale zorgverlener

Voor wie is de centrale zorgverlener bedoeld?

De centrale zorgverlener is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) die in de gemeente 's-Hertogenbosch wonen. Het kind loopt in de ontwikkeling een flink aantal jaren achter op leeftijdsgenoten.

Wat doet een centrale zorgverlener?

De centrale zorgverlener is een vaste contactpersoon voor de ouders. Hij of zij biedt ondersteuning en een luisterend oor. Waar mogelijk neemt de centrale zorgverlener zorg uit handen door het regelen van allerlei zaken. Het is ook mogelijk dat de centrale zorgverlener tijdelijk het contact met de professionals rondom het kind overneemt.

Hoe vaak er contact is, wat voor soort hulp er is en hoe lang de ondersteuning duurt, is afhankelijk van wat de ouders willen.

Hoe vind ik een centrale zorgverlener?

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met MEE, de organisatie waarbij de centrale zorgverlener werkt. U kunt ook doorverwezen worden door een zorgverlener.

Als u niet in de gemeente 's-Hertogenbosch woont, kunt u op de website van MEE kijken welke vergelijkbare ondersteuning er in uw regio is. Ook uw gemeente kan los van MEE een vergelijkbaar traject aanbieden. Neem hiervoor contact op met de gemeente waarin u woont.

Zijn er kosten aan verbonden?

U hoeft voor de hulp van de centrale zorgverlener niets te betalen.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Voor meer informatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen met MEE.

Code KIN-123
Laatste revisie: 15 november 2023 - 09:57