Bent u doorverwezen naar een diëtist?

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding en gedrag. Bij ziekte en gezondheid. U krijgt advies op maat voor uw specifieke situatie. 

Wanneer een specialist u doorverwijst naar een diëtist, kunt u niet altijd bij een diëtist in het ziekenhuis terecht. Uw specialist weet voor welke indicaties u terecht kunt bij de afdeling Diëtetiek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Heeft u een andere indicatie, dan verwijst de arts u door naar een diëtist in de eerste lijn of een zelfstandig gevestigde diëtist.

Worden de kosten vergoed van een behandeling door een diëtist?

Consult bij een diëtist van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De kosten van de behandeling door een diëtist op de polikliniek worden vergoed door de zorgverzekering. Alleen de artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen u verwijzen naar een diëtist in het ziekenhuis en niet uw huisarts.

Consult bij een diëtist van de thuiszorg of zelfstandig gevestigde diëtist

Of de kosten voor een diëtist vergoed worden, hangt af van uw zorgverzekering. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars hebben contracten met diëtisten die volledig vergoed worden voor 3 behandeluren op jaarbasis. Dit valt onder de basisverzekering. Deze kosten gaan wel eerst van uw eigen risico af en betaalt u dus zelf. Pas als uw eigen risico helemaal betaald is, vergoedt de zorgverzekering alle kosten. Mogelijk heeft u vanuit uw aanvullende verzekering recht op een vergoeding van extra behandeluren. Ook dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. 

Hoe vindt u een diëtist buiten het ziekenhuis?

Bij de meeste huisartsenpraktijken is een diëtist aangesloten. U kunt ook een diëtist bij u in de buurt zoeken op de volgende websites: 

Zoekt u een kinderdiëtist? Kijk dan op www.kinderdietisten.nl.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u bellen naar het secretariaat van de afdeling Diëtetiek, telefoonnummer (073) 553 20 19. Wij zijn te bereiken op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
 

Code DIE-022
Laatste revisie: 24 februari 2021 - 13:34