Bent u doorverwezen naar een diëtist?

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding en gedrag. Bij ziekte en gezondheid. U krijgt advies op maat voor uw specifieke situatie. 

Wanneer een specialist u doorverwijst naar een diëtist, kunt u niet altijd bij een diëtist in het ziekenhuis terecht. Uw specialist weet voor welke indicaties u terecht kunt bij de afdeling Diëtetiek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Heeft u een andere indicatie, dan verwijst de arts u door naar een diëtist in de eerste lijn of een zelfstandig gevestigde diëtist.

Worden de kosten vergoed van een behandeling door een diëtist?

Consult bij een diëtist van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De kosten van de behandeling door een diëtist op de polikliniek worden vergoed door de zorgverzekering. Alleen de artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen u verwijzen naar een diëtist in het ziekenhuis en niet uw huisarts.

Consult bij een diëtist van de thuiszorg of zelfstandig gevestigde diëtist

U heeft geen verwijzing nodig voor dieetadvies door een diëtist. Dieetadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor een diëtist die een contract heeft met uw zorgverzekeraar worden volledig vergoed. Dit is voor 3 behandeluren per jaar. Een aanvullende verzekering geeft vaak recht op een vergoeding van extra behandeluren.

Als de diëtist geen contract heeft wordt vaak een deel van de kosten vergoed. Dit kunt u nakijken in uw zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar. De kosten gaan eerst af van uw eigen risico.

U hoeft geen eigen risico te betalen als het om een dieetadvies gaat via de ‘ketenzorg’, bijvoorbeeld bij Diabetes Mellitus, COPD of Cardio Vasculair Risico Management (CVRM). De huisarts of praktijkondersteuner moet daarvoor een verwijzing schrijven.

Ook voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Hoe vindt u een diëtist buiten het ziekenhuis?

Bij de meeste huisartsenpraktijken is een diëtist aangesloten. U kunt ook een diëtist bij u in de buurt zoeken op de volgende websites: 

Zoekt u een kinderdiëtist? Kijk dan op www.kinderdietisten.nl.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u bellen naar het secretariaat van de afdeling Diëtetiek, telefoonnummer (073) 553 20 19. Wij zijn te bereiken op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
 

Code DIE-022
Laatste revisie: 8 februari 2023 - 09:56