Headerafbeelding
Verpleegkundige verwelkomt patiënt op de dagbehandeling
Behandeling

Bridion

Het geneesmiddel Bridion (suggamadex) wordt gebruikt om er voor te zorgen dat de kracht van uw spieren zich sneller herstelt na een operatie.

De chirurg kan een operatie makkelijker uitvoeren als uw spieren volledig ontspannen zijn. Hierdoor kan het geneesmiddel Bridion (suggamadex) gebruikt worden tijdens uw anesthesiologische behandeling.

Wat is de invloed van Bridion?

Hier vindt u belangrijke informatie over de invloed van Bridion

Betrokken afdelingen

Code ANE-053
Laatste revisie: 10 juni 2024 - 17:26
Wat is de invloed van Bridion?

Bridion

Bridion kan de werkzaamheid van de hormonale anticonceptiemiddelen zoals de pil, anticonceptiering, implantaten of een spiraaltje verminderen. Dit komt omdat het ervoor zorgt dat u minder van het progestageen hormoon opneemt.

De hoeveelheid progestageen die verloren gaat door het gebruik van Bridion is ongeveer hetzelfde als wanneer u 1 dag de pil zou overslaan.

  • Als u de pil gebruikt op dezelfde dag als dat u Bridion krijgt toegediend, volg dan de instructies voor een vergeten tablet in de bijsluiter van uw pil.
  • Als u andere hormonale anticonceptiva gebruikt, bijvoorbeeld een anticonceptiering, implantaat of spiraaltje, dan moet u de komende 7 dagen een aanvullende, niet-hormonale anticonceptiemethode gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een condoom zijn. Volg daarbij het advies in de bijsluiter op.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat Anesthesiologie, op telefoonnummer (073) 553 26 57. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.