Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Spreekuur diabetesverpleegkundige

Het spreekuur van de diabetesverpleegkundige is bedoeld voor mensen met Diabetes Mellitus.

De diabetesverpleegkundige is naast de internist betrokken bij de behandeling en begeleiding van patiënten met Diabetes Mellitus. De diabetesverpleegkundige u met het inpassen van de ziekte in uw dagelijkse leven en leert u controle te krijgen over uw ziekte.

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Ankie Boom - de Hart
J.W.M. Boom- de Hart
Diabetesverpleegkundige, Osteoporoseverpleegkundige
Marit Laros-Mulder
M.G. Laros - Mulder
Diabetesverpleegkundige
Bekijk ons team

Meer informatie

Code INT-053
Laatste revisie: 13 juli 2023 - 13:59
Over dit spreekuur

Spreekuur diabetesverpleegkundige

U kunt bij de diabetesverpleegkundige terecht voor :

  • Uitleg, informatie en adviezen over Diabetes mellitus,
  • Uitleg over de behandelmogelijkheden, mogelijke complicaties en het voorkomen daarvan.
  • Uitleg over het gebruik van hulpmiddelen, zoals het meten van de bloedglucose, het spuiten van insuline en de werking van insuline.
  • Begeleiding bij het omgaan met diabetes, bijvoorbeeld tijdens uw werk, vakanties of feestjes. Waardoor u de ziekte beter in kunt passen in uw dagelijkse leven.

Naast alle taken op de polikliniek is de diabetesverpleegkundige het directe aanspreekpunt voor alle verpleegafdelingen. Zij overlegt met de internist.

Waarom een kliniekdiabetesverpleegkundige?

Uw bloedglucosewaarden kunnen door verschillende oorzaken ontregelen, tijdens uw opname in het ziekenhuis. Juist tijdens een ziekenhuisopname het voor een snel herstel belangrijk is dat uw bloedglucosewaarden goed onder controle zijn. De kliniekdiabetesverpleegkundige is dan uw aanspreekpunt.

Na uw opname draagt de kliniekdiabetesverpleegkundige de zorg weer over aan de zorgverlener die u voor de opname behandelde. Dit kan uw huisarts zijn of de diabetesverpleegkundige en de internist op de polikliniek. De kliniekdiabetesverpleegkundige zorgt ervoor dat op diabetesgebied voor ontslag alles goed geregeld is voor u.

Hoe kunt u de kliniekdiabetesverpleegkundige bereiken?

U kunt de kliniekdiabetesverpleegkunidge bereiken via de verpleegkundige op de verpleegafdeling of via uw arts. De kliniekdiabetesverpleegkundige werkt elke dag van 08.30 tot 17.00, behalve op dinsdag.