Informatie over recepten

Voor veel medicijnen heeft u een recept nodig om deze af te mogen halen in een apotheek. Bij de Jeroen Bosch Apotheek geldt een aantal voorwaarden voor uw recept.

Geldig recept

Een geldig recept is geschreven en ondertekend door een arts. Het kan ook een herhalingsrecept zijn, dat u van de apotheek heeft gekregen. Het (herhaal)recept mag niet ouder zijn dan 1 jaar. Bij vragen over een recept nemen wij contact op met de voorschrijvend arts.

Aanleveren recept

Medicijnen die alleen te krijgen zijn op recept, krijgt u nadat het recept bij de apotheek is binnengekomen (van u of uw arts). Na ontvangst en controle van het recept kunt u de medicijnen ophalen of bezorgen wij de medicijnen. Gescande recepten per e-mail zijn geen officiële recepten. Het origineel moet altijd worden gebracht of opgestuurd. Wanneer u een recept scant en alvast mailt gaat dit wel sneller, omdat wij de bestelling alvast kunnen voorbereiden.

Veel lokale artsen mailen recepten en sturen het origineel (later) op. Het is ook mogelijk om via de chat functie (beschikbaar via de website van de apotheek – rechtsonder op deze pagina) medicatie aan te vragen als u daar nog een (herhaal) recept voor heeft.

Onbekende patiënten

Onze apotheek bewaakt de medicatieveiligheid. Bent u geen bekende patiënt bij ons dan vragen wij u om aanvullende informatie óf u wordt doorverwezen naar een apotheek bij u in de buurt.

Risico vervalste recepten

Recepten van onbekende zorgverleners en/of recepten die online worden aangeboden kunnen makkelijker vervalst worden, en vormen een risico voor de medicatieveiligheid. Wanneer een recept wordt aangeboden van een onbekende zorgverlener, dan controleert de apotheek de handtekening van de arts. Zo nodig neemt de apotheek contact op met de zorgverlener.

Spoedeisende recepten

Voor medicijnen die u meteen moet hebben, kunt u het beste onze apotheek bezoeken. Buiten onze openingstijden is in het dienstrooster aangegeven bij welke dienstdoende apotheek u terecht kunt bij u in de buurt.

Buitenlandse recepten

De Jeroen Bosch Apotheek handelt geen buitenlandse recepten af. Bent u in Nederland? Dan raden wij u aan om eerst naar een Nederlandse arts te gaan en dan bij ons langs te komen.

Richtlijn van de KNMG

Heeft u een recept die uit een online arts-patiënt consult komt? Dan neemt de apotheek deze alleen in behandeling als de arts werkt volgens de richtlijn ‘Online arts-patiënt contact’ van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst (KNMG).

Code APO-737
Laatste revisie: 5 juli 2023 - 12:58