Headerafbeelding
overgang vrouw op fiets met partner
Afdeling

Overgangsspreekuur

De overgang is een tijd waarin er veel verandert voor een vrouw. Daarom heeft de polikliniek Gynaecologie een speciaal spreekuur opgericht voor vrouwen met overgangsklachten.

Overgangsklachten kunnen heel vervelend zijn en uw dagelijks leven op een negatieve manier beinvloeden. Om alle kennis optimaal voor u in te kunnen zetten werken we samen met verschillende disciplines binnen en buiten het ziekenhuis. We werken samen met huisartsen en menopauze consulenten in de regio. Ook hebben we contacten met oncologen en bedrijfsartsen. Zo geven we u de best mogelijke zorg. 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Praktische tips

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak:

  • uw geldig identiteitsbewijs;
  • de ingevulde vragenlijst.

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen. 

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Rixt Smit
Drs. R.A. Smit
Gynaecoloog
Profielfoto zorgverlener Jaques Dirken
Drs. J.D. Dirken
Gynaecoloog
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Code GYN-801
Laatste revisie: 1 augustus 2023 - 10:54
Over dit spreekuur

Overgangsspreekuur

Voor wie is dit spreekuur?

Dit spreekuur is voor alle vrouwen die vervelende overgangsklachten hebben. Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts nodig.

Met wie werken we samen?

We werken samen met huisartsen, gynaecologen, overgangsconsulenten, oncologen, bedrijfsartsen, seksuologen, cardiologen en psychologen.

Op de website overgangsconsulente.com vindt u alle overgangsconsultenten in de regio. Let op: deze consulten worden alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

 

U hoeft zich niet voor te bereiden op dit spreekuur. 

Tijdens het eerste bezoek bespreken we uw klachten. Mogelijk krijgt u ook een lichamelijk onderzoek. Het gaat er om om uw klachten goed duidelijk te krijgen zodat we u goed kunnen adviseren over de mogelijkheden en opties.