Uw verblijf in het ziekenhuis
Bij aankomst op de verpleegafdeling geeft een verpleegkundige u uitleg over de gang van zaken op de afdeling. U vindt hier informatie die van belang kan zijn tijdens uw verblijf op de afdeling. Als u nog vragen heeft kunt u deze met de verpleegkundige bespreken.
Translate instructions
If you wish to view the page on your phone or tablet, then the steps below may not work. Please switch to a desktop computer to translate this website. For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Bezoek
In verband met de rust op de patiëntenkamers verzoeken wij u niet meer dan 2 bezoekers tegelijk te ontvangen. Vraag uw bezoekers of zij zich aan de bezoektijden willen houden.
Informatie via de contactpersoon
Bij opname in het ziekenhuis vragen wij u om één of twee namen en telefoonnummers van contactpersonen aan de verpleegkundige van de afdeling door te geven. Om uw privacy te beschermen, verstrekken we aan anderen geen informatie. U kunt eventueel met uw familie en vrienden afspreken dat zij bij de contactpersoon informeren naar uw gezondheidstoestand.
De verpleegkundigen geven alleen informatie die over verpleegkundige zaken gaan. Medische informatie, zoals de uitslag van een onderzoek of operatie geeft de arts en de arts-assistent (basis arts eventueel in opleiding tot specialist).
Als u een afspraak wilt maken met de arts of arts-assistent, dan kan dat via de verpleegkundige van de afdeling.
Gemengd verplegen
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt 'gemengd verpleegd'. Mannen en vrouwen liggen soms op dezelfde kamer. Als u hier bezwaar tegen heeft, proberen wij hier rekening mee te houden. Dit lukt helaas niet altijd.
Wifi
U kunt in het ziekenhuis gebruik maken van gratis internet via wifi (KPN hotspot). Het ziekenhuis biedt u dit aan als service. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Maaltijden
Goed eten is van groot belang als u ziek bent. Daarom bieden wij u ‘Ons menu voor u’ aan. U mag zelf kiezen uit een groot assortiment aan maaltijden en dranken.
In onderstaande video ziet u hoe ‘Ons menu voor u’ werkt. Als u opgenomen wordt, zal uw verpleegkundige u alles nog een keer rustig uitleggen.
Voeding bij herstel
Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel. Eet zo veel mogelijk eiwitrijke producten verspreid over de dag, zowel bij de hoofdmaaltijden als bij een tussendoortje. Tenzij anders geadviseerd door uw diëtist.
Roken
Houdt u er rekening mee dat u in en om het ziekenhuis niet mag roken. Het hele gebouw, het ziekenhuisterrein en de parkeervoorzieningen zijn rookvrij. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stimuleert een gezonde levensstijl van zijn patiënten, bezoekers en medewerkers. In deze gezondheidsbevorderende omgeving past roken niet. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis draagt daarmee bij aan een rookvrije generatie. Een generatie waarin kinderen zonder de schadelijke effecten van rook kunnen opgroeien. Voor hulp bij stoppen met roken kunt u kijken op www.rookvrijookjij.nl of belt u naar (076) 889 51 95
Waardevolle eigendommen
Wij raden u aan waardevolle bezittingen mee terug naar huis te geven. Laat nooit uw portemonnee, sieraden of andere kostbare zaken in uw patiëntenkamer achter. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.
Alleen als buiten uw schuld schade of verlies ontstaat aan eigendommen die noodzakelijk zijn voor uw persoonlijk functioneren, zoals een kunstgebit, bril, contactlenzen of nachtgoed, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding (van de dagwaarde). Het moet hierbij wel duidelijk zijn dat het ziekenhuis of het personeel verantwoordelijk is voor het ontstaan van schade over verlies.
Wie is verantwoordelijk voor uw behandeling tijdens uw opname?
Tijdens uw verblijf in het Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgt u met meerdere artsen en andere zorgverleners te maken. Er is één medisch specialist verantwoordelijk voor u tijdens uw opname. Dit is uw hoofdbehandelaar. Dit kan een andere arts zijn dan de specialist die u kent van de polikliniek.
Eerste aanspreekpunt
Verder is er één arts of gespecialiseerde verpleegkundige met wie u tijdens uw opname dagelijks te maken heeft. Deze persoon is uw eerste aanspreekpunt. Hij/zij werkt altijd onder eind-verantwoordelijkheid van uw hoofdbehandelaar.
Brandveiligheid en elektrische apparaten
In verband met de brandveiligheid vragen we u op de volgende punten te letten:
- Gebruik alleen een originele, onbeschadigde oplader voor uw mobiele telefoon.
- Leg de telefoon die aan het opladen is nooit in uw bed.
- Haal de stekker direct uit de USB-poort/stopcontact als de telefoon is opgeladen.
Het is niet toegestaan eigen elektrische apparatuur in het ziekenhuis aan te sluiten (zoals föhn of scheerapparaat) of op te laden (zoals accu van fiets/scootmobiel).
Post
Wilt u een kaart of brieven aan de patiënt sturen. Gebruik dan het volgende adres:
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Afdeling ....
Naam patiënt
Postbus 90153
5200 ME ’s-Hertogenbosch.
Opleidingsziekenhuis
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis leiden we verpleegkundigen, coassistenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behandelt wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwalificeerde zorgverlener.
Huisregels
Wij streven ernaar om ieders verblijf in het JBZ zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen. Gewoon, omdat jij ertoe doet! Daarom is het goed om te weten dat in ons ziekenhuis een paar huisregels gelden.
Weer naar huis
De verpleegkundige regelt uw ontslag. Als de arts u nog wil zien voor ontslag, hoort u dit van de verpleegkundige. De verpleegkundige maakt voor u een afspraak voor controle. Ook krijgt u instructies mee over de nazorg thuis.
Als u met ontslag gaat worden de recepten voor medicijnen naar de Apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gestuurd. Als u naar huis gaat, haalt u daar uw medicijnen op. Voor de medicijnen vraagt de apotheek soms een kleine vergoeding. Houdt u er rekening mee dat u alleen met PIN kunt betalen.
Het kan verstandig zijn dat uw begeleider u in een rolstoel naar de auto brengt. Rolstoelen staan binnen bij de hoofdingang of bij de parkeergarage en bij de betaalautomaat bij het parkeerveld.