Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

Urineweginfectie thuismonitoring

Mensen met een urineweginfectie kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie
Code INT-651
Laatste revisie: 10 december 2024 - 11:11
Hoe verloopt thuismonitoring?

Urineweginfectie thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon of tablet. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de ziekenhuisarts of specialist. Zo houden we u goed in de gaten.

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

Daarnaast hebben we uw e-mailadres nodig. U kunt uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer zelf wijzigen in MijnJBZ.

Via een e-mail krijgt u informatie waar u de app kunt downloaden en hoe u kunt inloggen.

Verder heeft u een bloeddrukmeter nodig. Deze krijgt u uitgereikt van het Monitoringscentrum tijdens uw opname.

U meet 5 dagen lang uw bloeddruk en temperatuur. Dit doet u 3 keer per dag: om 08.00 uur, 14.00 uur en 19.00 uur. De waarden vult u in, in de Thuismeten-app.

Verder beantwoordt u vragen over het innemen van medicijnen, en over klachten na de ziekenhuisopname. U kunt eventueel ook nog andere vragen krijgen, bijvoorbeeld over bijwerkingen van de medicijnen, glucosemetingen en/of koude rillingen.

Op deze manier meten we eigenlijk hoe het met u gaat.

De antwoorden komen terecht bij het Monitoringscentrum. Als de metingen afwijken, krijgen de medewerkers van het Monitoringscentrum een melding. We nemen dan contact met u op en kunnen op tijd hulp bieden als uw situatie verandert.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

Daarnaast kunt u terecht bij de vrijwilligers van de Vriendendiensten in het voorlichtingscentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (aan de Boulevard).

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!