Zoutarm en toch lekker eten? Het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat zien hoe!

21 februari 2018

De ongezouten waarheid is dat we te veel zout eten; gemiddeld 9 gram per dag, terwijl 6 gram wordt aanbevolen. En dat is slecht voor onze nieren. Maar hoe kun je zoutarm, en toch smaakvol eten op tafel zetten? Onze keuken en de afdeling Diëtetiek laten het je proeven. 6, 7 en 8 maart staan zij tussen 10.00 en 15.00 uur op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, met zelfgemaakt zoutarm brood en heerlijk zoutarm beleg.

Ook geven ze tips hoe je thuis smaakvol kunt koken met minder zout. Onze diëtisten kunnen al je vragen over zout beantwoorden. Patiënten die in het ziekenhuis liggen, ontvangen voorlichting en een zoutarme snack op bed. En Sodexo, het bezoekersrestaurant van het ziekenhuis, serveert speciale gerechten met minder zout.

Bovenstaande acties zijn onderdeel van de Restaurant Driedaagse, een initiatief van de Nierstichting. Verschillende Nederlandse restaurants koken op 6, 7 en 8 maart met minder zout. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis sluit zich daar als enige ziekenhuis bij aan. Door minder zout te eten, beschermen we onze nieren, verlagen we onze bloeddruk, en kunnen medicijnen beter hun werk doen.

Benieuwd hoeveel zout jij op een dag binnenkrijgt? Doe de test op www.zoutmeter.com.

Jeroen Bosch Ziekenhuis 

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo’n 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ  zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio  ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg

 

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:19