Dhr.

T. (Thim) van Schijndel

Sportfysiotherapeut, Manueel therapeut

Sinds 2011 ben ik werkzaam bij het Sport Medisch Centrum JBZ als algemeen fysiotherapeut. Voorafgaand aan mijn opleiding Fysiotherapie, heb ik het CIOS gedaan te Arnhem, daar heb ik ook het vak Sportmassage van het NGS gevolgd. Dit heeft mijn interesse voor anatomie en fysiologie gewekt. De bacheloropleiding tot Fsiotherapeut heb ik in Nijmegen gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Lees meer

Vervolgens ben ik in september 2014 begonnen met een masteropleiding Musculoskeletale Revalidatie. Dit omvat zowel de specialisaties manueeltherapie, sportfysiotherapie en orofaciaal therapie. De masteropleiding met uitstroomrichting orthopedisch manueeltherapeut heb ik 2017 afgerond, waarna ik een extra jaar sportfysiotherapie ben gaan volgen. Met beide diploma's kan ik mezelf uiteindelijk registreren als manueeltherapeut en sportfysiotherapeut.

Sinds juni 2017 ben ik verbonden aan het Centrum voor Topsport en Opleiding (CTO Zuid) en begeleid ik samen met mijn collega Maarten Hulshof topsporters in de turnsport, zij maken gebruik van de faciliteiten van Flik-Flak. In het verleden heb ik tevens lesgegeven in turnen en trampoline springen. Het is gunstig dat het SMC nauw aan Flik-Flak verbonden is, zo kan ik de situatie van de betreffende sporter vanuit fysiotherapeutische en gymnastische kant bekijken.

Ik probeer mezelf fit te houden door een aantal keer per week hard te lopen voordat ik aan mijn spreekuur begin, daarnaast ben ik groot voorstander van functionele bodyweight training en beoefen ik dat zelf graag. Mijn sportverleden bestaat uit meerdere sporten, maar hoofdzakelijk trampoline springen. Dit heb ik ongeveer zeven jaar bij sportclub Flik-Flak gedaan, waarvan enkele jaren op nationaal niveau, gecombineerd met enkele internationale wedstrijden.

Naast mijn werk op het SMC vind ik het leuk om les te geven, dit heb ik gedaan op de opleiding Fysiotherapie te Nijmegen en op de sportacademie KW1C te Den Bosch heb ik enkele jaren het specialisatievak sportmassage verzorgt.

Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag t/m zaterdag.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Rugaandoeningen, Nekaandoeningen, Knieaandoeningen, Enkelaandoeningen, Echografie, Shockwavetherapie, Fysio Fitness

Mijn opleiding

2014-2018
Master Musculoskeletale Revalidatie, specialisaties orthopedisch manueeltherapeut en sportfysiotherapeut, aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
-
Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
-
Fysiotherapie aan de CIOS in Arnhem

Bijzonderheden

Fysiotherapeut van het High Performance Team van het CTO Zuid
Fysiotherapeut van de Basketball Academy Den Bosch
Lid van het Knienetwerk Brabant
Laatste revisie: 22 januari 2020 - 13:37