Profielfoto van Nikolien Pijnenborg
Mevr.

N.N.S. (Nikolien) Pijnenborg

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Op de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten houd ik me vooral bezig met het bevolkingsonderzoek darmkanker (BVO) en de screening van patiënten met familiaire of erfelijke (Lynch Syndroom) darmkanker. Hierbij hecht ik veel waarde aan het opbouwen van persoonlijk contact en probeer ik aan te sluiten bij de wens van de patiënt.

Lees meer

Achter de schermen zorg ik er met mijn collega’s voor dat uw behandeltraject binnen de gestelde termijn wordt doorlopen en voorzien wij uw huisarts van actuele informatie rondom de onderzoeksuitslagen en uw diagnose. Ik werk samen met de Maag-, Darm-, Leverartsen, de intakeverpleegkundigen, de endoscopieverpleegkundigen, de medisch secretaresses, de afdeling Pathologie en consulenten van de afdeling Klinische Genetica (Radboudumc). Met elkaar proberen wij optimale patiëntenzorg te leveren.

Door mijn opleiding tot verpleegkundig specialist heb ik kennis van het medisch behandelplan en de verpleegkundige zorg. Hierdoor ben ik in staat om problemen te signaleren en passende medische en verpleegkundige interventies in te zetten, uit te voeren en te evalueren. Medische en verpleegkundige zorg worden geïntegreerd.

Als verpleegkundig specialist houd ik me naast het directe contact met patiënten ook bezig met deskundigheidsbevordering en onderzoek. Ik vind het een uitdaging om onze zorgverlening te verbeteren.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Coloncare, Bevolkingsonderzoek Darmkanker, Lynch Syndroom

Mijn opleiding

2017
Opleiding tot verpleegkundig specialist MDL (MANP)
2015
Coloncare-opleiding in Rotterdam
2011
Opleiding tot endoscopieverpleegkundige bij de Stichting Specifieke Scholing Verpleegkundigen in Bunnik
1991
Inservice opleiding tot A-verpleegkundige in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen

Bijzonderheden

Lid van de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Verpleegkundig Specialisten (V&VN VS)
Lid van de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Maag Darm Lever (V&VN MDL)
Laatste revisie: 14 augustus 2021 - 21:47