Profielfoto zorgverlener Marleen Rijkers
Mevr.

M.M. (Marleen) Rijkers

Hartrevalidatieverpleegkundige
BIG-nummer

Het verpleegkundig spreekuur van de polikliniek Cardiologie is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Als gespecialiseerd cardiologisch verpleegkundige begeleid ik hartrevalidatiepatiënten.  

Lees meer

Hartrevalidatie

Binnen het dagelijkse leven ervaart iedere patiënt de impact van een ‘cardiologisch event’ op zijn of haar eigen manier. Iedere patiënt met een cardiologische aandoening heeft de mogelijkheid deel te nemen aan ons hartrevalidatieprogramma. Dit programma bestaat uit een aantal onderdelen waarbij we focussen op de lange termijn. Patiënten krijgen bijvoorbeeld oefeningen en leefregels voorgeschreven, voorlichting en advies. Het hartrevalidatieprogramma is ontworpen om de fysiologische en psychische gevolgen van de cardiologische aandoening te beperken, het risico op nieuwe infarcten te verminderen, het psychosociale welbevinden te vergroten en de deelname aan het arbeidsproces te bevorderen.

Als u gaat deelnemen aan het hartrevalidatieprogramma, kom ik tijdens uw opname al met u kennismaken. Daarna zie ik u op de polikliniek voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek breng ik uw individuele situatie in beeld. Ik kijk in hoeverre u bereid bent uw leefstijl aan te passen en of u daar hulp bij nodig heeft. Uiteraard kunt u tijdens dit gesprek ook vragen stellen en uw wensen uiten. Op basis van het intakegesprek spreken we uiteindelijk met u af op welke manier u het beste uw leefstijl kunt veranderen. Vervolgens bepalen we op basis van uw wensen en behoeften een aantal doelen waar we naartoe gaan werken.

Afdelingen

Mijn opleiding

2016
Post-hbo chronisch zorg differentiatie hart- en vaatziekten aan de Hogeschool Utrecht
1999
Inservice-opleiding Verpleegkunde A, Vlashmeer, Vught

Bijzonderheden

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaatverpleegkundigen (NVHVV)
Laatste revisie: 17 augustus 2021 - 10:47