Foto van Maaike Landman
Mevr. drs.

M.M. (Maaike) Landman-van der Wilt

Geestelijk verzorger

Mijn werk hier in het ziekenhuis is mensen bijstaan en begeleiden in hun zoektocht naar zin en betekenis, kracht, hoop en aanvaarding.
De zoektocht naar wat belangrijk is in je leven en waar je je kracht vandaan haalt, wordt extra belangrijk wanneer je met ziekte wordt geconfronteerd en er veel onzekerheid is.

Als geestelijk verzorger doe ik die begeleiding op verschillende manieren; door heel goed te luisteren en kijken naar wat er allemaal aanwezig is, in gesprek en wanneer er geen woorden zijn kan ik rituelen en symbolen aanreiken en hierin voorgaan. Wanneer er spanning is of angst, fysiek ongemak of veel gepieker kan meditatie of mindfulness heel erg helpend zijn, om te ontspannen in het lichaam en geest.
Er kunnen vragen zijn over de behandeling, er kan morele stress aanwezig bij patiënten en zorgverleners, hiervoor bied ik ethiekondersteuning.

Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt, heb veel kennis en ervaring op het terrein van didactiek en groepsdynamiek. Deze kennis zet ik graag in op het terrein van ethiekondersteuning hier in dit ziekenhuis.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Praktische filosofie en ethiek, Rouw en verlies, Meditatie en mindfulness

Mijn opleiding