Profielfoto zorgverlener Marisa Geukes
Mevr.

M. (Marisa) Geukes

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

In 2000 ben ik in het Jeroen Bosch Ziekenhuis komen werken op de afdeling Oncologie. Vanaf 2007 werk ik op de polikliniek Oncologie waar ik patiënten begeleid die kanker hebben aan het spijsverteringkanaal. Het is een bijzondere baan waarbij ik nauw betrokken ben bij de patiënt en zijn naasten. Het is een uitdaging om diverse mensen te begeleiden en een ieder die persoonlijke zorg te geven die hij/zij wenst. Ondanks de ernst van de ziekte kan ik in mijn werk een hoop betekenen voor de patiënt en zijn naasten.

Lees meer

Naast de begeleiding en ondersteuning vereist deze functie de nodige kennis over de zorgtrajecten. Daardoor ben ik actief in het volgen van bijscholing en het onderhouden van een groot netwerk om zo de juiste zorg te kunnen leveren.

Ik werk niet alleen, wij hebben een goed multidisciplinair team op alle zorgtrajecten. Met elkaar proberen wij optimale patiëntenzorg te leveren. Het samenwerken met deze groep enthousiaste collega’s maakt mijn werk extra boeiend en uitdagend.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Gastro-enterologie (GE), Palliatieve zorg

Mijn opleiding

2010
Verpleegkundig specialist intensieve zorg aan de Fontys Hogeschool Tilburg
2003
HBO-V aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
1995
Oncologie opleiding in het VUMC Amsterdam
1991
Opleiding tot A Verpleegkundige in Leiden/Leiderdorp

Bijzonderheden

Voorzitter coloncare netwerk Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) regio Zuid
Vice-voorzitter landelijke werkgroep Special Interest Group Gastro-Enterologie (SIG GE)
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 15:28