Profielfoto zorgverlener Len van Amelsvoort
Mevr.

L.H.B. (Len) van Amelsvoort

Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is er in 2014 een WondCommissie (WoCom) opgericht om de kwaliteit van wondzorg multidisciplinair te verbeteren en JBZ-breed een eenduidig beleid te voeren. De WoCom bestaat uit een RVE-manager, plastisch chirurg, chirurg, dermatoloog, unithoofd en verpleegkundige specialist. Het bundelen van expertises en het beleggen van de regierol leidt tot snellere en betere wondgenezing.

 

Lees meer

De WoCom heeft zich door ontwikkelt tot een Wond Expertise Centrum (WEC). De visie van het WEC is: het bieden van optimale zorg aan de patiënt met een complexe wond wordt bereikt door de aanwezige expertise van verschillende specialismen te bundelen, waarbij een efficiëntere aanpak leidt tot een verbeterde wondgenezing of vermindering van de klachten. Het WEC garandeert optimale (zowel efficiënte als effectieve) wondzorg, onafhankelijk van waar de patiënt zich in de keten bevindt.

Als casemanager zorg ik ervoor dat alles voor de patiënt goed geregeld is en dat er korte lijntjes zijn tussen alle disciplines.

Afdelingen

Mijn opleiding

2010
Radboud Zorgacademie in Nijmegen
-
Vervolgopleiding wondverpleegkundige
2006-2008
HBO-V Fontys Hogeschool Eindhoven
Laatste revisie: 2 juli 2019 - 15:55