Profielfoto zorgverlener Khalid Allali
Dhr. drs.

K. (Khalid) Allali

Oogarts
BIG-nummer

Ik heb mijn opleiding tot arts gedaan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hier raakte ik gefascineerd door de oogheelkunde. Onder leiding van professor Ringens maakte ik films over oogheelkunde. Daarnaast was ik in het Westfriesgasthuis in Hoorn onder leiding van dokter Rijneveld verantwoordelijk voor de registratie van hoornvliestransplantaties.

In 2013 ben ik gestart met de specialisatie tot oogarts in het Universitair Medisch Centrum Utrecht onder leiding van professor Imhof. Hier heb ik mij verder ontwikkeld in aandoeningen van het netvlies en in de complexere staaroperaties. In 2018 behaalde ik het prestigieuze Europese examen in Parijs. Daarmee werd ik lid van de European Board of Ophthalmology.

Sinds 2018 werk ik in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hier behandel ik met name patiënten met netvliesafwijkingen, zoals diabetes en maculadegeneratie. Ook opereer ik patiënten die staar hebben. Verder is het implanteren van speciale lenzen (multifocale lenzen en torische lenzen) een van mijn subspecialisaties.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Diabetes mellitus, Maculadegeneratie, Staaroperaties, Multifocale lenzen, Torische lenzen

Bijzonderheden

Lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
Lid van de Orde van Medische Specialisten
Lid van de European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
Lid van de Nederlandse Intra-Oculaire Implant Club (NIOIC)
Lid van de European Board of Ophthalmology
Laatste revisie: 29 maart 2022 - 16:10