Mevr.

J. (Joyce) Janssen

Expert prestatiegedrag

Mijn passie voor (top)sport komt voort uit het feit dat ik zelf 15 jaar aan Baton Twirling heb gedaan (dit lijkt enigszins op ritmisch gymnastiek) op internationaal niveau. Daarom weet ik als geen ander wat je als (top)sporter allemaal doormaakt, welke keuzes je moet maken, wat je ervoor moet laten en hoe spannend het kan zijn om je te kwalificeren voor een groot toernooi. Na mijn actieve carrière ben ik ook nog 10 jaar bondscoach van de Nederlandse Equipe Baton Twirling geweest en ben ik 15 jaar trainster binnen diverse verenigingen geweest. Mijn leven heeft dus altijd in het teken van sport gestaan! Tegenwoordig doe ik aan bootcampen en hardlopen: voor mij de ultieme manier om mijn hoofd leeg te maken.

In 2004 ben ik afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog en in 2007 heb ik mijn vervolgopleiding tot sportpsycholoog afgerond.

Sinds 2008 kan ik mijn 2 grote passies ‘sport’ en ‘psychologie’ combineren binnen mijn eigen praktijk en sinds enkele jaren heb ik een samenwerkingsverband met het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch. Ik werk zowel met jonge talenten als met Olympiërs (en de hele range daartussen): de grote variatie in hulpvragen in de diverse fases van (top)sportbeoefening maken mijn werk zo interessant.

Mijn doel is om sporters zichzelf te laten ontwikkelen op persoonlijk vlak en daarmee de prestaties verder te optimaliseren. Ik leer je hoe je flexibel om kunt gaan met de diverse uitdagingen die topsport met zich meebrengt. Hierbij kun je o.a. denken aan omgaan met motivatieproblemen, teveel wedstrijdspanning, conflicten met trainer, weinig zelfvertrouwen, combineren van onderwijs met topsport, blessuremanagement, angst om te falen, etc.

Sporters geven mij terug dat ik betrouwbaar, laagdrempelig, meedenkend, prikkelend en creatief ben.

Ik help je graag om het beste uit jouzelf te halen!

Afdelingen

Mijn opleiding

Sportpsychologie
Kinder- en jeugdpsychologie
Laatste revisie: 27 juli 2020 - 16:46