Mevr.

J. (Jacqueline) Boonman

Sportfysiotherapeut

Ik ben geboren in een sportfamilie. Jarenlang heb ik wedstrijdzwemmen en turnen gedaan. Op dit moment doe ik aan kickboksen en bootcampen.

Op een leeftijd van 9 jaar ben ik in aanraking gekomen met fysiotherapeuten, waardoor mijn interesse voor het helpen van mensen met fysieke klachten is ontstaan. In 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan Hogeschool Avans te Breda. 

Lees meer

Vanwege mijn sportinteresses ben ik gaan werken in het Sport Medisch Centrum. Echter, ik wilde mij ook nog verder gaan specialiseren. Ik ben dan ook direct door gaan studeren met de vijf-jarige opleiding Osteopathie aan The International Academy of Osteopathy.

Osteopathie is voor mij een overduidelijke verrijking van de kennis rondom het behandelen van (terugkerende) klachten. Zo worden niet alleen botten en spieren nagekeken, maar het hele systeem van het lichaam. Alle blokkades en bewegingsbeperkingen, die met de klacht verband houden, worden in kaart gebracht. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en behandelt door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. Osteopathie geneest niet maar stimuleert het natuurlijke genezingsproces door alle blokkades/beperkingen op te heffen. Het mooie hiervan vind ik dat ieder mens als een uniek persoon wordt gezien en dus ook uniek behandeld wordt. Zeker ook de niet-sportende personen of de amateursporters zijn hier mijn doelgroepen. 

Ondertussen heb ik me ook gespecialiseerd in Dry needling. Deze methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Tijdens Dry needling wordt een 'droge' acupunctuurnaald gebruikt welke in de 'spierknopen' op en neer gaan, er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Het ideale aan deze manier van behandelen vind ik dat je in het algemeen na 2 à 3 behandelingen al duidelijk resultaat hoort te zien.

Aanwezig op dinsdag tot en met vrijdag.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Fysio Fitness, Jeugdsporters, Kinderen, Topsportbegeleiding, Dry needling

Mijn opleiding

2014 - heden
Osteopathie aan The International Academy of Osteopathy
2014
Fysiotherapie aan de Hogeschool Avans te Breda
Laatste revisie: 22 januari 2020 - 13:35