Profielfoto zorgverlener Helga Penning - de Vries
Mevr.

H. (Helga) Penning de Vries

Medisch maatschappelijk werker

Ik werk sinds 2003 in het JBZ als medisch maatschappelijk werker. De afdelingen waar ik voor werk zijn Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Voortplantingsgeneeskunde.

Lees meer

Ouders die geconfronteerd worden met de ziekte, opname, beperking van hun kind kunnen te maken krijgen met veel onzekerheden. Er is ook vaak verdriet. De impact op het gezin kan groot zijn. Daar probeer ik aandacht voor te hebben. Ik vind het heel belangrijk om goed te kijken en te luisteren wat er nodig is. Samenwerking binnen en buiten het ziekenhuis, om indien nodig de juiste begeleiding op te kunnen starten, heeft altijd mijn aandacht.

Voor Gynaecologie ben ik met name betrokken bij zwangerschappen met complicaties. Dit kan zijn op medisch gebied, maar ook psychosociaal. Bij Voortplantingsgeneeskunde zie ik hoeveel impact het kan hebben als de mogelijkheid om zwanger te raken onzeker is geworden.

Ik doe mijn werk als medisch maatschappelijk werker met veel plezier. Het dagelijkse contact met patiënten, hun ouders, hun partners geeft mij veel voldoening.

Afdelingen

Mijn opleiding

2014
Werken met de Meldcode Huiselijk Geweld
2011
Basistraining motivational interviewing aan de Hogeschool in Nijmegen
1999
Cursus Verliesverwerking en Rouw aan de Hogeschool in Nijmegen
1993
Cursus Health Counseling aan de Universiteit Maastricht
1991
Post HBO-opleiding voor medisch maatschappelijk werkers aan de Hogeschool in Nijmegen
1981
HBO-opleiding maatschappelijk werk in Sittard

Bijzonderheden

Lid beleidscommissie kindermishandeling JBZ
Laatste revisie: 27 juni 2019 - 14:51