Dhr.

B. (Bart) van Dinther

Kinderfysiotherapeut

Het behandelen van kinderen en jeugd vergt een andere aanpak dan bij volwassenen. Dit komt omdat het lichaam nog enorm aan het ontwikkelen is. De groei van botten, spieren en het zenuwstelsel heeft een enorme invloed op bijvoorbeeld de motoriek en het ontstaan van klachten en blessures.

Lees meer

Als dit dan gecombineerd wordt met intensief sporten kan dit leiden tot blessures die je bij volwassenen niet ziet. Mijn doel is om kinderen en jongeren naar de beste versie van zichzelf te laten ontwikkelen.

In mijn huidige positie heb ik de mogelijkheid om mijn passie voor het werken met kinderen en jongeren te combineren met mijn andere passie; sporten, en in het bijzonder dansen. Ik heb inmiddels veel ervaring met het behandelen en begeleiden van dansers en kunstschaatsers. Door de specifieke belasting van deze esthetische sporten hebben ze een specifieke aanpak nodig.

Naast het sporten heb ik mij verder gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar. Deze jonge doelgroep vraagt om een andere aanpak. Je moet erg goed samenwerken met de ouders en verzorgers. Zo heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in het behandelen een voorkeurshouding en het voorkomen en behandelen van een afplatting van de schedel. Ook ben ik draagconsulent geworden. Dit wil zeggen dat ik ouders kan leren hoe ze een kindje ergonomisch verantwoord kunnen dragen met een draagdoek of draagzak. Dit kan vaak erg goed gebruikt worden als één van de behandelmethodes. Bij baby’s kom ik graag aan huis, omdat op deze manier de behandeling vele malen efficiënter is.

Aanwezig op maandag, woensdag tot en met zaterdag.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Kinderfysiotherapie, Kinderorthopedie, Jeugdsporters, Topsportbegeleiding, Ontwikkelingsproblematiek bij baby's en peuters, Ergonomisch dragen van baby's en peuters

Laatste revisie: 26 maart 2020 - 10:39