Wondzorgnetwerk regio Den Bosch

Het wondzorgnetwerk in de regio Den Bosch timmert aan de weg. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer over:

  • Hulpmiddel wonddiagnostiek
  • De werkafsprakenapp
  • Het symposium wondzorg in november

Het wondzorgnetwerk in de regio Den Bosch timmert aan de weg. In dit nieuwsbericht vertellen we u graag meer over:

  • Hulpmiddel wonddiagnostiek
  • De werkafsprakenapp
  • Het symposium wondzorg in november

Hulpmiddel wonddiagnostiek

Sinds 2017 werken diverse wondzorg professionals van verschillende organisaties in de regio samen om te komen tot een integraal wondzorgnetwerk voor de regio Den Bosch. Voor een snelle wondgenezing is een goede wonddiagnostiek door artsen van groot belang. Daarom werken verschillende medici (medisch specialisten, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde) aan een hulpmiddel voor wonddiagnostiek.

Handig! De werkafsprakenapp

Wondverpleegkundigen van verschillende organisaties werken intensief samen aan de verbetering van communicatie en informatieoverdracht. Om te komen tot eenduidigheid in protocollen en materialen heeft deze groep een regionale wondwijzer ontwikkeld en onderling besproken (wanneer gebruik je welke materialen en waarom wel of niet). Deze wondwijzer en andere werkafspraken over wondzorg zijn vanaf nu te vinden in de regionale Werkafsprakenapp onder ‘wondzorg’. Je kunt deze app downloaden in de App Store of Google Play. Zoek op ‘Werkafspraken JBZ-JBH’. Je kunt ook de werkafsprakenapp via deze link inzien.

In de werkafsprakenapp is ook een overzicht te vinden van de aanwezige verpleegkundige wondzorgexpertise in de regio met bijbehorende contactgegevens. Zo kan expertise tijdig ingeschakeld worden bij complexe wonden. Dit zijn wonden die langer dan drie weken open zijn zonder genezingstendens (met een aantal specifieke wonden uitgezonderd zoals diabetische voet). Het wondzorgnetwerk is bezig om de beschikbare medische en verpleegkundige kennis en expertise te bundelen, zodat deze gericht ingezet kan worden bij deze complexe wonden.

Save the date: symposium

Het wondzorgnetwerk organiseert dit jaar een symposium op:

Dinsdag 12 november 2019 van 17.30 tot 21 uur

Voor wie?

Medisch specialisten, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, praktijkondersteuners, wondverpleegkundigen en wijkverpleegkundigen.

Tijdens het symposium wordt onder meer ingegaan op het regionaal wondzorgnetwerk met daarbij netwerksamenwerking, communicatie binnen het netwerk, diagnostiek van wonden, eenduidig werken en materialen.

Accreditatie wordt aangevraagd.

 

Code ZRG-074
Laatste revisie: 1 november 2019 - 10:08