Donderdag 5 juli 2018

Wisselexpositie Boulevard: Zomerexpositie JBZ Award 2018

In de expositieruimte aan het einde van de boulevard is een nieuwe expositie te zien met kunstwerken van de winnaar van de JBZ Award 2018, Lotte van der Pasch.

Zij exposeert haar werk samen met de 3 andere genomineerden van de JBZ Award 2018: Amber Wildeman en Dylan van der Wal. Jeroen Nissen (winnaar van vorig jaar) toont ook zijn nieuwe tekeningen. Ook is er werk te zien van de andere pas afgestudeerde kunstenaars: Sanne Clement, Pascalle van Gerwen, Daniek van de Ven, Jolein Melis, Lucia Koevoets en Hemaseh Manawi Rad.

De zomerexpositie is te bekijken vanaf 7 juli tot en met 28 september 2018.

nieuws 20180629 jbz award

Lotte van der Pasch is de winnaar van de JBZ Award 2018.

Zij exposeert haar werk 'bank' niet alleen in de expositieruimte op de boulevard van het JBZ. Lotte gaat de dialoog aan op haar eigen wijze. Zij zal vanaf medio augustus elke dinsdagmiddag rondlopen met haar 'Bank' op de boulevard. Zij zal patiënten en bezoekers aanspreken en vragen of ze even tijd hebben om met hen stil te staan bij de kunst of wat hun op dit moment bezig houdt stil te staan.  Bekijk hier het interview met Lotte van der Pasch dat online is geplaatst op HTR TV kanaal 42 (dit is de lokale omroep voor de gemeente Heusden Noord Brabant).

nieuws 20181009 expo jbz award lotte van der pasch

Informatieborden expositie

Bij de expositie op de boulevard van het JBZ hangen informatieborden met een toelichting bij de kunstwerken. Naast de genomineerden van de JBZ Award heeft de jury ook bepaald dat alle voorgedragen kunststudenten voor de JBZ Award 2017 hun kunstwerken mogen exposeren in de expositieruimte van het JBZ.

Het Jeroen Bosch ziekenhuis brengt u door deze expositie graag in contact met deze bijzondere expositie. Kom kijken naar de kunstwerken en verwonder u over het werk van de pas afgestudeerde kunstenaars.

Exposure en openbaar interview

Op woensdag 5 september 2017 vindt om 17.00 uur een exposure plaats. De voorzitter van de kunstcommissie, Jean Marc Reinold, zal de exposanten interviewen onder het genot van een hapje en een drankje. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! (S.v.p. wel even aanmelden via kunstcommissie@jbz.nl).

Zie hier een foto overzicht.

nieuws 20181009 poster opening zomerexpositie jbz award 2018

Kunstactiviteiten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de kunstcommissie?

U kunt zich dan aanmelden voor de kunstkring. U ontvangt dan uitnodigingen van de openingen van de exposities op de boulevard.

Lees hier meer informatie over de kunst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Laatste revisie: 18 januari 2019 - 14:42