Vrijdag 12 oktober 2018

Wisselexpositie Boulevard: 'Kunst waar je stil van wordt' van Annie Veldkamp

Vanaf vrijdag 5 oktober 2018 is er weer een nieuwe expositie ingericht in de expositieruimte boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De expositie 'Kunst waar je stil van wordt' verwijst naar de vilten kunstwerken van Annie Veldkamp.

U bent van harte welkom op deze expositie te bezoeken. De kunstwerken zijn te zien tot en met 11 januari 2019.

Annie Veldkamp, self-made artist uit Sint-Oedenrode, werkt met vilt en maakt daar kunstobjecten van. Vilt voelt warm aan en vilt is behaaglijk. Dat is prettig in de donkere koude maanden aan het einde van het jaar. Vilt heeft ook de eigenschap dat het de akoestiek verbetert in een kale ruimte. Annie Veldkamp wordt vaak benaderd om kille koude ruimten waar het geluid hard klinkt te verzachten met haar vilten wandobjecten. Het werken met dit natuurproduct is voor haar ook rustgevend en werkt meditatief. "Het is voor mij een vorm van mediteren", vertelt zij. Vilt zorgt voor verzachtende omstandigheden. Dat is volgens haar de helende kracht van haar vilten kunstobjecten.

In de expositieruimte hangen ook informatieborden over deze expositie.

nieuws 20181005 expositie annie veldkamp

Artpanels

In deze expositie worden ook een aantal Artpanels getoond. Deze panelen verbeteren de akoestiek. Vilt is schapenwol dat door water, zeep en wrijving een structuur krijgt. Deze structuur is om te vormen in ontelbare vormen, designs en kleuren. Het is ouderwets handwerk met een nieuwerwetse uitstraling. Van piepkleine wollen schapenharen tot immens grote wandobjecten. Vilt is warm en geluidsabsorberend. 'Om stil van te worden, zodat we elkaar weer kunnen verstaan".

nieuws 20181012 expositie annie veldkamp

Interactief vilt

In deze expositie hangen ook een aantal vilten poppetjes. Deze poppetjes zijn genaaid door ouderen en bezoekers van het PieterBrueghelHuis in Veghel. Bezoekers van deze expositie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt gevraagd waar hun pijn zit. Met naald en draad kan de plek van de pijn geborduurd worden op het poppetje. De kunstenaar hoopt op deze manier dat de pijn een beetje wordt verzacht. Want van delen wordt iedereen een beetje beter.

Kunst als kracht of troost voor patïënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.

nieuws 20181012 expositie annie veldkamp

Kunstrondleiding 20 december 2018

Op donderdag 20 december 2018 om 16.00 uur zal er voor de leden van de kunstkring een kunstrondleiding worden verzorgd door de kunstcommissie.

U wordt dan verwelkomd met een bescheiden hapje en een drankje. Ook zal de exposerende kunstenaar Annie Veldkamp hierbij aanwezig zijn om een korte toelichting te geven op haar kunstwerken. Lid worden van de kunstkring?

Aanmelden kan hier of via kunstcommissie@jbz.nl

Helende omgeving

Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patiënten wil bieden. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij wordt samengewerkt met lokale culturele instellingen. Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis wil een platform zijn om nieuw talent aan het aan het Bossche publiek te tonen. Dankzij o.a. de Stichting Vrienden van het JBZ is er ook een app ontwikkeld 'De Opname | JBZ Luisterroutes' die u gratis kunt downloaden via de App store. U kunt dan met uw eigen smartphone en oordopjes zes verschillende luisterroutes lopen in het JBZ.

Laatste revisie: 18 januari 2019 - 14:54