Maandag 1 januari 2018

Wisselexpositie Boulevard: '8 theepotten en 365 dagschilderingen' van Marian en José van Esch

In de expositieruimte boulevard zijn kunstwerken te zien van 2 zussen, Marian van Esch en José van Esch. Marian van Esch toont 8 keramische theepotten in de vitrines en José van Esch toont 365 dagschilderingen.

De expositie is te bekijken vanaf 29 december 2017 tot en met 29 maart 2018.

Info over deze expositie

Bij de expositie van het JBZ hangen informatieborden met een toelichting bij de kunstwerken. Het Jeroen Bosch ziekenhuis brengt u door deze expositie graag in contact met deze bijzondere expositie. Kunst als kracht of troost voor patïënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis.

nieuws 20180713 marian van esch

Marian van Esch in haar atelier

nieuws 20180713 jose in haar atelier

José van Esch in haar atelier

Opening en kunstenaarsontmoeting

Op zondag 14 januari 2018 vindt op 15.00 uur de opening plaats in de expositieruimte (einde van de boulevard). U wordt verwelkomd met een bescheiden hapje en een drankje. Beide kunstenaars zijn aanwezig om hun werk toe te lichten. De voorzitter van de kunstcommissie, Jean Marc Reinold, zal beide kunstenaars kort interviewen.

Aanmelden kan via kunstcommissie@jbz.nl (s.v.p. vóór uiterlijk woensdag 10 januari 2018 10.00 uur aanmelden).

nieuws 20180713 poster opening marian en jose van esch

Helende omgeving

Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patiënten wil bieden. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij wordt samengewerkt met lokale culturele instellingen. Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis wil een platform zijn om nieuw talent aan het aan het Bossche publiek te tonen. Dankzij o.a. de Stichting Vrienden van het JBZ is er ook een app ontwikkeld 'De Opname | JBZ Luisterroutes' die u gratis kunt downloaden via de App store. U kunt dan met uw eigen smartphone en oordopjes zes verschillende luisterroutes lopen in het JBZ.

Lees hier meer informatie over de kunst in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Laatste revisie: 18 januari 2019 - 14:48