Wat kunt u verwachten als u een afspraak heeft bij een expert voeding van het SMC?

De expert voeding is gespecialiseerd in de combinatie van voeding en sport. Een goede voeding helpt u als sporter beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. Het is daarom belangrijk dat de voeding zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen. Bij het Sport Medisch Centrum kunt u terecht voor vragen over uw voeding rondom het sporten.

Bij de expert voeding kunt u terecht voor

  • het bespreken van voeding tijdens inspanning;
  • het bespreken van voeding ter voorbereiding op een wedstrijd;
  • het bespreken van voeding om zo goed mogelijk te herstellen;
  • een meting van uw lichaamssamenstelling of vetpercentage; en
  • een voedingsplan op maat.

Een voedingsplan sluit aan op de persoonlijke trainingen of helpt bij de voorbereiding op een wedstrijd om goed te presteren.

Sportvoeding

Sportvoeding begint bij de basisvoeding. Het gaat hierbij om voeding die iedereen nodig heeft om gezond te zijn en te blijven. De hoeveelheid basisvoeding verschilt bij welke sport u doet.

Naast de basisvoeding is er sportspecifieke voeding. Deze voeding gebruikt u als u meer (intensieve) trainingen heeft. De expert voeding bespreekt met u wat u eet en drinkt rondom trainingen en wedstrijden. Ook kijkt de expert voeding wat u voor uw sport extra nodig hebt naast de basisvoeding. Voorbeelden hiervan zijn eiwitten voor spierherstel en vitamines voor een goede weerstand.

Wanneer u op wedstrijdniveau sport, bespreekt de expert voeding met u het gebruik van supplementen. Voorbeelden hiervan zijn creatine, omega 3 en vitaminesupplementen.

Code SMC-036
Laatste revisie: 20 oktober 2021 - 11:17