Vrijdag 13 april 2018

Vrienden van de Vriendendiensten genieten van uitje

Het afgelopen jaar hebben de Vrienden van de Vriendendiensten MijnJBZ en het Taalpunt veel patiënten in het ziekenhuis geholpen. Als bedankje voor hun geweldige inzet gingen de vrijwilligers deze week op een welverdiend, leerzaam uitje!

Vrienden van de Vriendendiensten

‘s-Middags om twaalf uur verzamelde een groot gedeelte van onze vrijwilligers bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, om van daaruit op weg te gaan naar Tilburg. Studenten van de Horecaopleiding op De Rooi pannen verzorgde een smakelijke lunch. Daarna werd koers gezet naar Hilvarenbeek, waar een informatieve presentatie en rondleiding op het programma stond in museum 'De Dorpsdokter'. Het museum vertelt het verhaal van bijna anderhalve eeuw eerstelijns zorg. Voor veel van de vrijwilligers waren het herkenbare verhalen. Ze hebben namelijk, voordat ze met pensioen gingen, zelf in de zorg gewerkt. Een leuke bijkomstigheid was, dat er in het museum ook enkele items staan die zijn geschonken door het JBZ.

De Vrienden van de Vriendendiensten hebben de afgelopen tijd hun geweldige inzet getoond en daar zijn we zeer blij mee. Op deze manier hebben we als Stichting Vrienden iets voor hen terug kunnen doen door dit ontspannen, maar toch informatieve en leerzame uitje.

Wilt u ook patiënten en bezoekers helpen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis? Kijk dan naar de vacature met meer informatie over de Vriendendiensten.

Laatste revisie: 23 december 2019 - 11:11