Veel (creatieve) cadeaus vanuit PI Vught voor de Kinderafdeling

Verpleegkundigen van de Kinderafdeling en afgevaardigden van de Stichting Vrienden zijn onlangs weer verrast door gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. Nadat de Kinderafdeling eerder dit jaar al twee iPads met hoezen en koptelefoons in ontvangst mocht nemen, lag er deze keer nog veel meer moois klaar voor de kinderen op de Kinderafdeling.

Presents from Prisoners

Op initiatief van een (inmiddels) ex-gedetineerde zamelden gedetineerden van de PI in Vught geld in, bijvoorbeeld door wekelijks een deel van hun zakgeld opzij te zetten. Met dit geld kochten zij iPads, bijbehorende hoezen en koptelefoons voor zieke kinderen op de kinderafdeling. Dit succes in april motiveerde de gedetineerden voor het inzamelen van nog meer geld. Zo hielden ze in juni van dit jaar een sponsorloop en bleven ze doorsparen om nog meer iPads en andere cadeaus voor de Kinderafdeling aan te kunnen schaffen.

Twee verpleegkundigen en afgevaardigden van de Stichting Vrienden werden onlangs uitgenodigd om de cadeaus in ontvangst te nemen. De hoeveelheid was overweldigend: zeven iPads met hoezen en koptelefoons, maar ook spellen voor de PlayStation, want ook die kan de Kinderafdeling goed gebruiken. Door het initiatief ‘Presents from Prisoners’ heeft de Kinderafdeling al voor bijna 7.000 euro aan spullen in ontvangst mogen nemen.

Ook veel creatieve cadeaus!

Naast de iPads en de leuke spellen hadden de gedetineerden ook de handen uit de mouwen gestoken en zijn ze creatief aan de slag gegaan. Zo heeft een van de gedetineerden prachtige origami-kunstwerken gemaakt en is in de houtzagerij van de PI Vught een plaquette gemaakt met daarop het logo van ‘Presents from Prisoners’. Deze hebben inmiddels een mooie plek gekregen op de Kinderafdeling van het JBZ.

En er komt nog veel meer…

De gedetineerden vinden het leuk om achter de muren van de gevangenis op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en daar gaan ze mee door. Het is een unieke samenwerking in Nederland dat gedetineerden een ziekenhuis op dergelijke wijze ondersteunen, dit willen ze met alle plezier een succesvol vervolg geven!

Cadeaus van Presents from Prisoners

Code VRIEND-019
Laatste revisie: 3 december 2021 - 10:24