Van afspraak tot uitslag bij de afdeling Radiologie

Wat kunt u verwachten als u voor een onderzoek of behandeling naar de afdeling Radiologie komt?

Moet ik altijd een afspraak maken?

U heeft van uw aanvragend arts een verwijsbrief gekregen voor de afdeling Radiologie. Voor alle onderzoeken moet u een afspraak maken. Dit in verband met vaste werkschema’s en eventuele voorbereidingen waar u zich aan moet houden.

Om een afspraak te maken belt u de afdeling Radiologie.

Wie krijg ik aan de telefoon?

Als u belt krijgt u een medewerker van de afdeling Radiologie aan de lijn. De medewerker neemt een aantal vragen met u door. Het is makkelijk als u uw verwijsbrief, patiëntenpas van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en agenda bij de hand heeft.

Op welke locaties kan ik terecht en zijn er ook uitzonderingen?

We kunnen op de volgende locaties een afspraak voor u inplannen:

  • Locatie ‘s-Hertogenbosch; voor alle beeldvormende onderzoeken.
  • Locatie Boxtel; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto’s, skeletfoto’s en buikfoto’s. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).
  • Locatie Rosmalen; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto's, skeletfoto's en buikfoto's. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).
  • Locatie Drunen; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto's, skeletfoto's en buikfoto's. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).
  • Locatie Zaltbommel; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto's, skeletfoto's en buikfoto's. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).

Als u een afspraak maakt voor een röntgenfoto krijgt u geen afspraakbevestiging thuis. Voor elk ander onderzoek krijgt u een afspraakbevestiging en een bijbehorende folder thuisgestuurd. Leest u deze goed door en houdt u rekening met eventuele voorbereidingen.

Waar moet ik mezelf melden?

Op de dag van het onderzoek meldt u zich ruim op tijd en op de juiste locatie aan de balie van de afdeling Radiologie. Er wordt gevraagd naar uw verwijsbrief (als u die nog niet heeft ingeleverd), uw patiëntenpas van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en uw legitimatiebewijs. Als dit allemaal in orde is wordt u naar de juiste wachtruimte verwezen. U wordt door een laborant binnengeroepen voor het onderzoek. Als het onderzoek klaar is, mag u weer gaan.

Van wie krijg ik de uitslag?

U krijgt de uitslag van de arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd (uw huisarts of specialist). Als er sprake is van een acute afwijking, dan wordt u meteen doorgestuurd naar de afdeling Spoedeisende Hulp voor verdere behandeling. Ook een medisch specialist in het ziekenhuis kan een foto meteen beoordelen.

Laatste revisie: 15 juni 2022 - 10:12