Barbara de Laat - Donders

Vakantie

12 augustus 2015

Hoi allemaal,

Een kleine update om te laten weten dat de stijgende lijn sinds vorige week woensdag vrijwel verticaal door is geschoten. Op een nachtelijk bezoekje aan de SEH (Spoedeisende Hulp, in verband met een verdenking van longembolie) na, voelde ik met het uur de energie terug komen in mijn lijf en leden. Donderdags ben ik zelfs al op de fiets naar de fysio gegaan. In de nachten kreeg ik mijn rust terug en op zaterdag had ik het gevoel dat ik mezelf weer was. Wat een geweldig gevoel. Dit zijn de goede dagen.

Een verlenging van de vakantie op de Beekse Bergen zag ik niet zitten; mijn eigen huis is toch het fijnst: alles en iedereen bij de hand. En met dit weer waan ik me thuis ook als een godin in Zuid-Frankrijk (daar hadden we nu anders gezeten). We maken dagtrips met het gezin en hebben veel BBQ-dates met de mensen om ons heen: genieten van de vakantie!

Dan is het deze week volgens de boeken de tijd dat mijn haar me gaat verlaten. Afgelopen zaterdag viel de 1e haar op mijn bord maar het heeft nog niet echt doorgezet. Pruik, Toupim, mutsjes en petjes liggen klaar. Om deze zichtbare bijwerking van de chemo wat luchtig te houden voor de kinderen, mochten zij mij afgelopen zondag (onder het toeziend oog van vriendin en kapster Ellen, thanx!) knippen en scheren. Ze vonden het fantastisch.... zie foto's. Als ik binnenkort dan kale plekken krijg, kan ik op deze korte coupe makkelijk mijn pruik gaan dragen.

Collage van foto's van Babs die geknipt wordt door haar kinderen

Volgende week donderdag is het tijd voor de 2e kuur. Mijn zus Sarah gaat deze keer met me mee. Hoogzwanger dus nu kan het nog. Over ongeveer 4 weken mag ik gelukkig mijn nieuwe neefje/nichtje wel met een grote knuffel verwelkomen in deze wereld, want wat betreft de beperkingen rondom deze TAC-kuur valt het mee. Ik mag alles blijven doen, iedereen blijven aanraken en heb zelfs geen eigen toilet nodig. Alleen dag 1 t/m 7 na toediening moet ik het toilet poetsen en 2x spoelen met de deksel dicht. That's all.

Ondanks het diepe dal waar ik doorheen gegaan ben, zie ik niet enorm op tegen de 2e keer. Ik heb nu de ervaring dat het na de kuur weer goed komt. Met dit idee kan ik het aan.

Wat ik al zei: het wordt bikkelen, maar alles voor het goede doel.

Geniet allemaal van deze mooie dagen!

Liefs, Babs

Dit is een persoonlijke blog, waarin Barbara de Laat-Donders schrijft over haar eigen ervaringen als patiënt van het Borstcentrum JBZ. Alle beschreven gezichtspunten en ervaringen in deze blog zijn persoonlijk en niet representatief voor die van andere mensen. De uitvoering van de behandelingen kan inmiddels veranderd zijn. De blogs zijn dan ook geen vervanging van professionele medische informatie en adviezen van zorgverleners. Aan deze blog kunnen geen rechten worden ontleend. Het is niet toegestaan citaten over te nemen uit deze blog, zonder toestemming van de auteur. Lees ook Barbara's andere blogs.

Laatste revisie: 3 augustus 2021 - 10:36